Sådan overstyres dine proxyindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn kontrolpanelprogrammet. Kontrolpanelet åbnes ved at klikke på startmenuen i nederste venstre hjørne af skærmen. Når startknappen er klikket på, åbnes en menu, og kontrolpanelets genvej er på højre side. Klik på dette ikon for at åbne kontrolpanelet.

2.

Åbn internetvalgsprogrammet på kontrolpanelet. De forskellige applikationer er arrangeret alfabetisk for at gøre lokalisering af applikationen nemmere. Når du har fundet Internet-ikonet, klikker du på ikonet to gange med din venstre museknap.

3.

Klik på fanen Forbindelser i Internet-indstillingerne. Programmet Internetoptioner har syv faner over toppen. Tilslutningsfanen er den femte fane fra venstre. Du kan skifte til fanen ved at klikke på den en gang med den venstre museknap.

4.

Klik på knappen, der er mærket 'LAN-indstillinger' nær bunden af ​​forbindelsesfanen. Dette åbner en anden dialogboks med overskriften 'Local Area Network (LAN) Settings' øverst.

5.

Fjern afkrydsningen i feltet under afsnittet 'Proxyserver' . Du fjerner afkrydsningsfeltet ud for teksten ved siden af ​​teksten, der siger 'Brug en proxyserver til dit LAN'.

6.

Klik på knappen 'OK' på bunden af ​​dialogboksen LAN-indstillinger. Dette lukker dialogboksen LAN-indstillinger og tager dig tilbage til fanen Forbindelser i Internet-indstillingsprogrammet.

7.

Klik på knappen 'Anvend' nederst på internetprogrammet. Dette gemmer de indstillinger, du har lavet.

8.

Klik på knappen, der er mærket 'OK' nederst i internetoptionsprogrammet. Dette vil lukke internetoptionsprogrammet.

Tips og advarsler

  • Chancerne er gode, hvis du har en proxyserver på dit LAN, er der et formål at have det. Omgåelse af proxyen kan krænke virksomhedens internetforbrugsregler, og det kan medføre konsekvenser, hvis det opdages, at du har omgået proxyen. Desuden kan omgåelse af proxyen også fuldstændigt blokere internetadgang til dig afhængigt af, hvordan LAN'et er konfigureret.
  • En proxy er en server, der filtrerer din internettrafik. Ved at bruge regler indstillet af en administrator, kan den filtrere ud bestemte websteder, vedligeholde surfingstider eller endda helt blokere internetadgang. Der er dog måder at tilsidesætte disse indstillinger. Processen tager kun cirka fem minutter at fuldføre afhængigt af komfortniveauet med tekniske procedurer