Sådan repareres HTTP-fejl 403

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Webserver

1.

Bekræft, at dette er en autentisk 403-fejl ved at kontrollere, om URL'en slutter i et skråstreg (/). Hvis dette er tilfældet, er du blevet blokeret fra at navigere i en mappe, der viser mappelister eller der ikke er noget indhold i den givne mappe.

2.

Giv noget indhold til mappen , enten via din internetudbyder eller direkte selv. Dette indhold er normalt i form af HTML-filer. I tilfælde af hjemmesiden skal du sikre dig, at den hedder 'index.html.'

3.

Kontakt din internetudbyder og bekræft, at de websider, du har uploadet, er blevet godkendt til offentlig adgang via internettet. Hvis dette ikke er gjort, vil HTTP-fejlen 403 fortsætte igen, da adgangen til filerne vil blive begrænset.

4.

Sørg for, at hjemmesiden er åben for alle afslappede internetbrugere. Ellers kan en 403 fejlmeddelelse udstedes. I de fleste tilfælde er der dog udstedt en 403 fejlmeddelelse for 'Ikke autoriseret'.

5.

Test for omdirigering til den relevante webside, hvis du for nylig har ændret en aspekt af hjemmesiden ved hjælp af en anden computer og en anden internetforbindelse. Hvis fejlen dukker op, selv efter at en lang tid er gået, så overvej at kontrollere webstedets opsætning for dybere problemer.

6.

Kontroller webserverens defensive sikkerhedspolitik hvis 403 fejl fortsætter.

Klientside

1.

Kontrollér, om din adresse er sortlistet. Dette kan ske, hvis du har fået tildelt en adresse, der har givet overdreven adgang til hjemmesiden. Din internetudbyder kan derefter tildele dig en ny adresse.

2.

Kontroller, om siden stadig er aktiv. Når et websted er deaktiveret, kan der genereres en HTTP 403-fejl.

3.

Log ind fra den side, der henviste dig til denne side. Alternativt kan dette gøres på standardsiden på hjemmesiden - for eksempel hjemmesiden.

Tips og advarsler

  • Log ind før du åbner Websider giver din browser mulighed for at gemme autorisationsoplysninger kaldet cookies, så du kan navigere websiderne fejlfrit.
  • HTTP-fejlen 403 opstår, når man forsøger at få adgang til en hjemmesideside, der ikke tillader adgang. I de fleste tilfælde opstår denne fejl, når man forsøger at navigere i mapper på et websted på serveren. Denne form for adgang benægtes normalt uanset godkendelse. I nogle tilfælde kan fejlen opstå, når et websted ikke er blevet opdateret, eller den side, der bliver adgang til, er blevet fjernet. Visse mønstre af HTTP-trafik kan også blive afvist, hvilket således viser HTTP-fejlen 403.