Fordele og ulemper ved en mobil IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Med mange personer, der bruger deres bærbare computere på farten, er der en øget efterspørgsel efter mobile trådløse internetløsninger. Mange bærbare brugere rejser mellem trådløse zoner og kræver en metode til at opretholde en IP-adresse, der er unik, så andre maskiner kan finde dem. Disse mobile enheder fungerer ved at udnytte mobile IP'er og administrere dem til den bærbare computer til brug for at få adgang til internettet. Opfindelsen har gjort det muligt for brugere at vandre frit mellem trådløse forbindelseszoner. Denne metode til internetadgang har flere fordele og ulemper.

Unikke

En mobil IP-adresse gør det muligt for brugere at oprette forbindelse til internettet uden en normal statisk eller dynamisk IP-adresse ved hjælp af en unik mobil IP-adresse. Denne unikke adresse gør det muligt for computeren at oprette forbindelse via et netværk til en hjemme-IP-adresse, men stadig udnytte og kommunikere med netværks protokollen. At have en unik IP er vigtig for at dirigere oplysninger til den rigtige computer. Kort sagt, hvis det ikke var til mobil IP'er, vil oplysningerne fortsat blive sendt til den sidste kendte IP-adresse, hvor den pågældende computer var placeret, og en sømløs forbindelse ville være umulig.

Portabilitet

IP-oprettelse på farten er den eneste måde, brugerne kan få adgang til Internettet væk fra en traditionel modem / router opsætning Mobil IP-adresser opretter en tunnel til en værtsserver, som giver et adgangspunkt til internettet fra ethvert sted, hvor et signal kan modtages. Mobil IP'er kan oprette forbindelsesprotokoller for at oprette forbindelse til Internettet via flere servere og netværk En mobil IP-adresse giver brugerne mulighed for at gå gennem flere netværk og vedligeholde en IP-adresse. Denne mulighed er nyttig for medarbejdere, der rejser gennem en bygning og krydser ind i flere trådløse zoner.

Spotty internet tilgængelighed

Spotty internet tilgængelighed er stadig noget, der plager mobile brugere. En mobil IP kræver et stærkt signal til at oprette forbindelse til internettet. I store metropoler er signaler let opnået, og en mobil IP vil kunne flytte mellem netværk med lille problem overhovedet. I mange byområder er dækningen dog stadig sparsom, og stærke signaler er vanskelige at komme forbi. Generelt jo jo stærkere signalet jo hurtigere og mere pålidelige forbindelsen vil være. I tilfælde af et svagt signal er det typisk for forbindelsen at være langsom og ustabil.