Hvad er trådløs LAN-teknologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløse routere

Routere er nyttige, når du opretter et trådløst LAN. En router er en boks, der forbinder computeren på netværket og organiserer deres meddelelser til hinanden. For at oprette et trådløst LAN kan netværksejeren købe en trådløs router. En trådløs router giver netværksforbindelser til enhver computer inden for dens rækkevidde, hvilket giver netværksadgang til enhver computer i nærheden. Mange trådløse routere omfatter sikkerhedsautentificeringssoftware for at forhindre uautoriseret adgang, så det kan være nødvendigt med en adgangskode til at bruge netværket eller ændre de trådløse routerens sikkerhedsindstillinger.

Trådløse Ethernet-kort

Computere kan oprette forbindelse til et trådløst LAN . Dette kræver, at de har en enhed installeret, der muliggør netværkskommunikation, f.eks. Et ethernet-kort. Et trådløst ethernet-kort kan registrere signaler fra ethvert trådløst LAN inden for dets rækkevidde. Computerbrugere, der har et trådløst ethernet-kort installeret og aktivt på deres system, kan registrerer ofte flere forskellige LAN'er i området og kan bestemme hvilket netværk de ønsker at oprette forbindelse til. Ofte er LAN'erne sorteret efter forskellige egenskaber på ethernet-kortbrugerens system, f.eks. om LAN'et er beskyttet med adgangskode og styrken af signal fra netværket.

Andre netværksenheder

Mange enheder kan sluttes til et trådløst LAN. Printere er normalt forbundet til et LAN, så mange computere kan få adgang til printeren, hvis det er nødvendigt. Faxmaskiner kan også være i stand til at oprette forbindelse til et trådløst LAN. Et trådløst modem bruges i et netværk til at forbinde computere til internettet. Mobile enheder som Blackberries og iPhones kan også kommunikere med WLAN'er, hvilket er meget bekvemt, da deres kompakte størrelse ikke giver dem meget plads til at installere fysiske forbindelseskabler.

Kommunikationsstandarder

Trådløs LAN-teknologi omfatter kommunikationsstandarder. IEEE, Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører, etablerede en kommunikationsstandard med titlen 802.11, der regulerer trådløs kommunikation. Denne standard bruges ofte til at beskrive enheder, der kan oprette forbindelse til et trådløst netværk. Yderligere beskrivelsesbetingelser som 802.11g eller 802.11b, henviser til dataoverførselshastighederne for trådløse enheder. Mange trådløse LAN-enheder er kompatible bagud, så de kan kommunikere ved de langsommere dataoverførselshastigheder for tidligere netværk.

Trådløse stationer og adgangspunkter

Et trådløst 802.11-netværk indeholder adgang punkter og trådløse stationer. Den trådløse station er enheden, der forbinder til netværket, som f.eks. det trådløse ethernet-kort ledet i en bærbar computer eller stationær computer eller ethernet-kortet installeret i en anden enhed som en printer. Adgangspunktet modtager kommunikation fra flere trådløse stationer, og trådløse adgangspunkter findes almindeligvis i enheder som trådløse routere. Trådløs LAN-teknologi refererer til udstyrs- og kommunikationsprotokollerne, der bruges til at oprette et trådløst lokalnetværk. Denne teknologi gør det muligt for nærliggende computere at kommunikere med hinanden på et sikkert netværk, samt at dele printere, forbindelser til internettet og filer gemt på hver computer.