Linksys Router Installationsvejledning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk dit modem (DSL eller kabel) ved at tage det ud af strømkilden, og tilslut det til din Linksys-router ved hjælp af et Ethernet RJ-45-kabel. Den ene ende af kablet sættes i stikket på modemet, mens det andet stik ind i 'WAN' -porten på routeren.

2.

Slut modemet til strømkilden , vent 45 sekunder, og tænd derefter Linksys. Slut et Ethernet RJ-45-kabel til en af ​​de nummererede porte bag på din router og sæt den anden ende i netværksstikket på din computer.

3.

Start en Webbrowser (Internet Explorer, Safari, Firefox eller Google Chrome) og indtast 192.168.1.1 i adresselinjen. Når du bliver bedt om et brugernavn og kodeord, skal du indtaste 'admin' i begge felter.

4.

Vælg fanen 'Sikkerhed' på hovedkonfigurationssiden for at ændre standard brugernavn og adgangskode, og klik derefter på knappen 'Gem indstillinger' nederst på siden. Klik på fanen 'Trådløs' for at ændre navnet på det trådløse netværk fra standardværdien, som er 'linksys'. Giv dit netværk et navn, der identificerer det fra andre trådløse netværk inden for rækkevidde ved at indtaste det i feltet 'Trådløst netværkskode (SSID)' og gemme dine ændringer.

5.

Vælg fanen 'Trådløs sikkerhed' på siden 'Trådløs' for at konfigurere sikkerhed. Både WEP og WPA-sikkerhed giver al den beskyttelse, du har brug for. Hvis du vælger WEP, skal du indtaste en adgangskode i det relevante felt og klikke på knappen 'Generer'. Dit kodeord vil være en tilfældig 10-cifret alfanumerisk adgangskode. Hvis du vælger WPA, kan du oprette din egen adgangskode. Klik på Gem, når du er færdig.

6.

Find dit trådløse netværk og opret forbindelse til det og indtast det kodeord, du oprettede i Trin 5, når du blev bedt om det. Hvis du bruger et kabelfirma til din internetudbyder, kan du få adgang til internettet. Hvis du bruger DSL, skal du følge trinene i næste afsnit.

Konfiguration af dine Linksys til DSL

1.

Tilslut til din router ved hjælp af et Ethernet-kabel eller trådløst som beskrevet i første afsnit. Indtast 192.168.1.1 i webadresselinjen og indtast brugernavnet og adgangskoden, du oprettede i trin 4.

2.

Træk 'Internet Connection Type' til PPPoE. Indtast dit DSL brugernavn og adgangskode i de relevante felter og gem dine indstillinger. Disse oplysninger blev udstedt til dig, da du etablerede service, så tjek dit papirarbejde for det. Hvis du ikke har det, skal du ringe til din internetudbyderes helpdesk for at hente det.

3.

Start en webbrowser for at få adgang til internettet. Din Linksys-router beholder dit brugernavn og din adgangskode, så du behøver ikke indtaste den igen.

Tips og advarsler

  • Optag dine adgangskoder i et sikkert sted.
  • Gør skærmgriber på alle konfigurationssiderne på dine Linksys.
  • Hvis du glemmer dit kodeord, kræves det at du nulstiller routeren til de oprindelige fabriksindstillinger.
  • En Linksys-router er en computernetværksenhed, der giver flere brugere adgang til netværksressourcer, nemlig printere, servere og internetforbindelse. De fleste Linksys routere (såvel som andre mærker) omfatter trådløse funktioner samt hardwired-forbindelser. Linksys routere er højt ansete i det tekniske samfund på grund af deres pålidelighed, nem installation og manglende klokker og fløjter.