Sådan får du DSL, hvis du ikke har en telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug en telefonbog til at lokalisere dine lokale DSL- eller telefonselskaber. Ring til virksomhederne og udtrykke din interesse for 'frittstående' eller 'nøgen' DSL. Disse udtryk henviser til DSL, der ikke leveres sammen med telefonservice. Hvis du vælger senere, kan du have DSL-service via et telefonselskab og en telefontjeneste via en anden. Vær dog klar over, at 'standalone DSL' generelt koster det samme som en DSL-pakkepakke med telefontjeneste. Ring til forskellige forhandlere for at sikre, at de tilbyder 'standalone' eller 'nøgne' DSL-tjenester, inden du begår dig til et firma.

2.

Gennemgå pakkerne med dit telefon- eller DSL-firma til passer til dit budget. Hvis du planlægger at bruge internettet kun for at tjekke e-mail og nyheder, er det bedst at forblive mellem de mellemste eller nederste niveauer, når du vælger en DSL-hastighed. Hold fast med mellemhastigheden, hvis du vil bruge den til e-mail og nyheder, men vil have mere end en computer tilsluttet internettet. Overvej at opgradere til det højeste niveau, hvis du vil spille videospil eller se film. Skriv ned priserne, mens du ringer rundt, fordi priser og hastigheder varierer afhængigt af tilgængeligheden og din placering. Overvej alle funktioner sammen med prisen før du vælger det firma, du vil gå med.

3.

Planlæg en tid for installationsprogrammet til at komme ud og konfigurere din nye service. Sørg for, at din computer og skrivebord er oprettet i nærheden af ​​en telefonstik. DSL-forbindelsen skal tilsluttes direkte til en nærliggende telefonstikkontakt. Du skal muligvis bruge 'filtre' fra dit DSL-firma til at bruge en telefon, hvis du senere beslutter dig for at abonnere på en fastnet. Planlæg din tidsplan i løbet af installationsdagen, fordi nogen skal være hjemme og skal normalt være over 18 år.

Tidligere havde de, der ønskede DSL-service, også til at abonnere på telefonservice. Selvom du havde andre midler til en telefon, var du nødt til at få denne service til at nyde funktionerne ved hurtig internetadgang. Du kan nu modtage DSL internetadgang uden at skulle have en aktiv telefon. Du skal dog have en fysisk telefonlinje for at få DSL, selvom den ikke er aktiv. DSL bredbåndstjeneste bruger telefonlinjen til at nå dit hjem, men kræver ikke en aktiv telefon. Hvis du ikke har aktiv telefonitjeneste, påvirker det ikke DSL-forbindelsens hastighed, men hele processen oprettes via dit lokale telefonselskab.