Sådan konfigureres SMTP'en i IIS 6.0

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Vælg 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer' og dobbeltklik derefter på 'Internet Information Services (IIS).' Dette åbner IIS-konfigurationskonsollen på serveren.

2.

Højreklik på ikonet 'SMTP Virtual Server.' Vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et nyt vindue, som viser alle indstillingerne for din SMTP-server. Hvis dette er første gang, konfigurerer SMTP, vises alle standardindstillingerne.

3.

Klik på fanen 'Adgang' og klik derefter på 'Relæ'. Vælg indstillingen mærket 'Kun listen nedenfor' og indtast '127.0.0.1' i tekstboksen IP-adresse. Dette begrænser adgangen til din server for at beskytte andre mod at bruge den til uautoriseret postrelæ. For yderligere sikkerhed fjern markeringen i afkrydsningsfeltet 'Tillad alle computere, der er godkendt korrekt'.

4.

Tryk på knappen 'OK'. SMTP-serverindstillingerne gemmes på IIS 6.0, og serveren relæerer nu e-mail inden for dit netværk.

Simpel mailoverførselsprotokol (SMTP) giver websteder mulighed for at videresende mail til brugere. SMTP-servere bruges til udgående e-mail, så protokollen normalt videresender til en ekstern domæneserver. SMTP kører på Internet Information Services (IIS) 6.0. IIS er en webhostingplatform, der tilbydes af Microsoft med en af ​​virksomhedens operativsystemplatforme. SMTP-protokollen er en IIS-komponent konfigureret fra webserverens konsol.