Sådan laver du en Windows-computer til en printerserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Udfør dialogboksen til printeregenskaber på computeren, med printeren tilsluttet den. Gør dette ved at klikke på 'Start', og vælg derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Printere og faxe'. Højreklik på den installerede printer i rullelisten, og klik på 'Deling ...'

2.

Klik på radioknappen ud for 'Del denne printer' og giv printeren et navn, der skal vises til alle netværkscomputere. Hvis nogen af ​​de andre computere på netværket bruger en anden version af Windows, f.eks. 98, ME, 2K, NT4 eller 64 bitvarianterne af XP, skal du downloade de relevante printerdriverpakker til disse operativsystemer og udpakke filerne til en mappe på skrivebordet eller et andet sted, der vil være let for dig at finde.

3.

Klik på knappen 'Ekstra drivere ...' og markér afkrydsningsfelterne ud for andre Windows-versioner, der bruges i hjemmet. Klik på 'OK', og der vises en dialogboks, der spørger om drivere til hver markeret Windows-version igen. Når dette er færdigt, skal du klikke på 'OK' i dialogboksen Printeregenskaber for at lukke det. Printeren vises nu på netværket på alle de tilsluttede computere. Når printeren bruges første gang, vil det fjernbetjenende Windows-operativsystem automatisk hente de korrekte drivere til printeren og installere dem, og derefter fortsætte med at udskrive.

I de fleste husholdninger er der enten en computer med en printer tilsluttet den, eller næsten alle computere har en printer tilsluttet den. Hver løsning er ikke økonomisk, og den første løsning kan være problematisk, hvis en anden bruger computeren på det tidspunkt. Printere, der har indbygget netværksfunktioner, er tilbøjelige til at være dyre, ligesom 'printerservere', som tillader brug af USB- og parallelprintere til at blive netværksprintere. Heldigvis er der en nem og billig måde at håndtere denne sammenfald.