Sådan tilslutter du et LAN til et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent IP-adresseoplysninger fra internetudbyderen. Du får enten en række statiske IP-adresser, der kan tildeles de relevante enheder, eller de vil instruere dig om at indstille dine enheder til automatisk at hente IP-oplysninger.

2.

Tilslut kabelmodemet til internetforbindelsen. Et koaksialkabel vil forbinde til kabelmodemet, og den anden ende forbinder til kabelforbindelsen på væggen.

3.

Tænd for kabelmodemet. Nogle kabelmodemer skal gennemgå konfigurationen, når de først tændes. Hvis du tænder modemet på dette tidspunkt, vil det tillade det at gå igennem denne konfigurationstrin, mens du arbejder på andre faser af opsætningen.

4.

Konfigurer din router med de indhøstede indstillinger fra internetudbyder. I routerkonfigurationen vil der være et område for at indtaste WAN-indstillinger. Du vil indtaste de oplysninger, du har fået af internetudbyderen.

Derudover vil der i routeren være et område til konfiguration af LAN-indstillinger. Her indtaster du oplysningerne på LAN-siden af ​​dit netværk. En typisk opsætning er at give routeren en LAN-adresse på 192.168.1.1 og en undernetmaske på 255.255.255.0.

5.

Tilslut routeren til WAN-porten på dit kabel modem. Ved at bruge et Ethernet-kabel, slutter du den ene ende af kablet til internetporten på din router, og den anden ende kommer til at stikke ind i kabelmodemets WAN-port.

6.

< p> Slut computeren til routeren.

Hvis alle dine computere er tilsluttet en switch, kan du tilslutte kontakten til routeren. Dette gøres ved at bruge et Ethernet-kabel og tilslutte en ende til kontakten og den anden til en ledig port på routeren.

Hvis routeren udskifter en switch, skal du blot flytte Ethernet-kablerne fra

Tips og advarsler

  • At dele en kabelforbindelse mellem mange computere kan resultere i langsomme forbindelser i spidsbelastningstider . Hvis du er i et forretningsmiljø, kan du overveje at begrænse visse programmer som video- eller lydstrømning.
  • Tilslutning af et LAN til et kabelmodem tillader, at hver computer på LAN'et deler den internetforbindelse, der leveres af kabelmodemet. Dette gøres ved at implementere en router mellem lokalnetværket (LAN) og kabelmodemet. Dette er en simpel proces. Den tid, der er taget for at fuldføre denne proces, afhænger af dit komfortniveau, der beskæftiger sig med netværk, og mængden af ​​computere, som vil blive forbundet til kabelmodemet.