Typer af trådløse LAN-teknologier

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et trådløst LAN eller 'lokalnetværk' er en type datatilslutning, der bruger radiobølger. Trådløs LAN-teknologi bruges som regel til at forbinde mobilenheder til internettet uden kabler, så brugerne kan vandre frit inden for dækningsområdet. Mens det generelle princip forbliver det samme, er forskellige anvendelser af teknologien tilgængelige.

Hjemme netværksteknologi

Hjemmenetværk er en af ​​de mest almindelige typer af trådløst LAN. Home trådløse netværksteknologi er beregnet til at blive brugt på tværs af en relativt kort afstand, som regel en radius på under 200 fod. Hjem trådløst udstyr er baseret på '802.11' standarden. Alle enheder, der er i overensstemmelse med denne standard, er bygget til at være kompatible med hinanden, selvom de er bygget af forskellige virksomheder.

I et grundlæggende hjemmenetværk til trådløse netværk fungerer en enkelt enhed som både en router og adgangspunkt. Dette betyder, at når enheden er tilsluttet til internettet, opretter den automatisk et netværkssignal og sender det gennem hele hjemmet. Sådanne enheder kan normalt købes til under $100. Enhver kompatibel 802.11-enhed, som f.eks. Netværkskortet i en bærbar computer eller en håndholdt computer, kan dele det internetforbindelse, der er tilsluttet internettet, så længe de er inden for rækkevidde.

Wide Area Network Technology

i det væsentlige på samme måde som et grundlæggende trådløst hjemmenetværk, men er beregnet til at blive brugt over længere afstande. For at opnå dette bruges højere strømtransceivere og mere specialiserede antenner. Teknologien bag et bredt område netværk bruger stadig 802.11-forbindelsesstandarden, selvom den er designet til længerevarende applikationer.

Et almindeligt eksempel på trådløs trådløst netværksteknologi er et link mellem to bygninger. For eksempel kan en organisation ønske at forbinde to af sine lokationer i en by. I et sådant tilfælde kan kørsel af fysiske ledninger mellem bygninger være dyrt og tidskrævende. Med et bredt område netværk kan organisationen placere langdistanceantenner på begge steder og danne en trådløs forbindelse. Denne teknologi gør det muligt for en langdistancetilslutning at nå op til 10 miles afhængigt af hindringer og miljømæssige faktorer.

Business Network Technology

Et virksomhedsnetværk udvides på grundteknologien i et hjem LAN, og giver flere forskellige adgang peger på at blive tilsluttet med det samme. Disse adgangspunkter alle udsendes på én gang, hvilket skaber et samlet signal, som kan dække mange forskellige områder af en bygning. Til brugeren er der kun ét netværkssignal til stede, selvom mange separate adgangspunkter faktisk er sammenkædet.

I et forretningsnetværk overholder adgangspunkterne, der transmitterer det trådløse netværkssignal, 802.11-standarden, hvilket gør dem tilgængelig med næsten alle trådløse enheder. Disse adgangspunkter er normalt de samme billige hyldeenheder, som et hjemmenetværk bruger. I stedet for at være direkte forbundet til internettet er adgangsstederne i et firmanetværk forbundet med et 'hub'. Navet opdeler internetforbindelsen til flere strømme, og giver to eller flere adgangspunkter mulighed for at transmittere det samme signal.

Enterprise Network Technology

Et virksomheds trådløse LAN er den mest komplekse type netværksteknologi. Enterprise-netværk er endnu større end standardnetværk. På grund af denne kompleksitet og størrelse bruges yderligere teknologi til at gøre netværket nemmere at konfigurere, administrere og fejlfinding. Denne type LAN er oftest fundet i virksomhedens, akademiske eller offentlige indstillinger.

I et trådløst LAN-virksomhed styres data af en central trådløs controller. Denne controller er faktisk en stærk computer. Adgangspunkterne tilsluttes trådløst til denne centrale controller, hvilket fjerner behovet for direkte kabelforbindelser. Den centrale controller er i stand til at genkonfigurere hvert adgangspunkt efter behov. Fordelen med denne teknologi er, at netværksteknikere kan foretage ændringer fra et sted uden at skulle programmere hvert adgangspunkt manuelt.