Hvordan starter en projektplan for en netværksinfrastruktur?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Samlet projektplan

En netværksprojektplan har mindst fire afsnit. Den første og vigtigste er at indsamle brugernes krav. Resultatet skal være en liste over alle de steder, der har brug for netværksadgang og et skøn over, hvor meget kapacitet hvert websted skal bruge. Dernæst skal designet udføres med generisk udstyr og service. Derefter kan udstyr og tjenester vælges for hvert krav. Derefter kan implementering og test begynde. Tiden og indsatsen for hver af disse opgaver skal estimeres, men det er svært, indtil kravene er kendt. En projektplan for et netværk starter ofte med en kravanalyse.

Brugeridentifikation

En netværksplan starter ved at identificere, hvem der bruger netværket og til hvilke formål. For et offentligt netværk skal du bruge markedsundersøgelser til at bestemme, hvor mange brugere der skal købe tjenesten. For et privat eller virksomhedsnetværk fastsætter virksomhedens direktiv eller formål netværket brug af netværket. Fokus bør være på brugerapplikationer, ikke brugerne selv. Overvej mængden af ​​tid og omfang af arbejde, som hver ansøgning vil tage. Det er muligt at bruge formelle mekanismer som Unified Modeling Language (UML) til brugeridentifikation, men ofte består denne del af planen af ​​en liste på et regneark. De vigtigste færdigheder til dette trin er erfaring og sund fornuft.

Eksempler på brugeridentifikation

Eksempler på vag brugeridentifikation omfatter 'Tillad alle brugere at udskrive på netværksprintere' eller 'Tillad brugere at få adgang til World Wide Web '. Eksempler på gode specifikationer omfatter 'Tillad administrativt personale at udskrive et gennemsnit på 10 dokumenter om dagen, med i gennemsnit 20 sider hver'. En anden ville være 'Tillad teknisk personale at få adgang til World Wide Web i gennemsnit 4 timer om dagen med en gennemsnitlig aktivitetshastighed på 1 side hvert 6. minut.'

Bestem applikationskrav

Estimér hvor meget båndbredde hver transaktion vil tage. Et værktøj som Wireshark kan fælde alle de pakker, der kræves til en applikation, og måle mængden af ​​netværkstrafik, en transaktion vil bruge. Wireshark er en gratis protokollanalysator og kan findes på firmaets hjemmeside (se ressourcer nedenfor).

Identificer geografiske placeringer

Computernetværk kan opdeles i tre kategorier. LAN eller Local Area Network er i en bygning . Campusområde netværk omfatter flere bygninger på et virksomhedswebsted, hvor organisationen ejer ret til vejen mellem bygningerne. WAN'er eller Wide Area Networks omfatter websteder på forskellige steder og kræver leasingkommunikationstjenester fra en offentlig transportør. Hver placering, der skal tilslutte, skal identificeres . Et simpelt kort er et nyttigt værktøj til dette trin i netværksplanen.

Beregn netværkskrav

Identificer, hvor mange af hver type bruger der vil være på hvert sted. Brug et regneark til at tilføje, hvor meget trafik der vil Resultatet af hvert websted er angivet med antallet af brugere og mængden af ​​trafik, som hver applikation bruger. Med skøn over, hvor meget trafik der er brug for, skal du fortsætte med de resterende dele af projektplanen. Planlægning af et netværk er nøglen til en vellykket gennemførelse. Det vigtigste ved at starte noget er at vide, hvad du vil gøre. En netværksprojektplan starter ved at indsamle brugerkravene og identificere, hvilken brugeraktivitet der skal udføres over netværket.