Sådan testes et netværksnav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at navet er korrekt tilsluttet. Du skal have et CAT-5-kabel tilsluttet fra computeren til navets nummererede port og et CAT-5-kabel, som er forbundet til WAN-porten på navet til modemet eller gatewayen.

2. < / p>

Kontroller, at navet er tændt. Hubs kræver en ekstern strømkilde og skal tilsluttes en stikkontakt. Hvis din hub har en tænd / sluk-knap, skal du sørge for at den er skiftet til tændt position.

3.

Åbn en kommandoprompt. I Windows XP og tidligere åbner du Start-menuen, vælger 'Kør' og indtaster teksten 'kommando' uden citater. Windows Vista og senere brugere skal åbne Start-menuen og skrive 'cmd' i søgefeltet.

4.

Kontroller en netværks-IP-adresse. Skriv 'ipconfig / all' uden citater i kommandopromptvinduet. Din Ethernet-enhed vil blive opført og skal vise en værdi ud for feltet 'IP-adresse'. Hvis du forbinder to eller flere enheder til samme hub, har de alle samme adresse. Når du har en IP-adresse, har du bekræftet, at huben kommunikerer korrekt med den enhed, den er tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Hvis dit hub får ikke en internetprotokoladresse, kontroller, at den er fast forbundet til WAN-enheden, og at begge enheder er tændt.
  • Hvis du skal nulstille din IP-adresse, skal du skrive kommandoen 'ipconfig / renew' i kommandolinjevinduet.
  • Hubs er ikke sikkert udstyr til usikre miljøer. Rebroadcasting alle oplysninger til hver tilsluttet enhed betyder, at enhver bruger, der er forbundet med navet, kan køre en pakkesniffer og se følsomme data, der er beregnet til dig.
  • Netværkshubs forbinder to eller flere enheder til samme WAN-forbindelse (WAN). Som netværkstilslutningsenheder deler hub'er meget til fælles med routere, men er langt mere simplistiske i deres driftsform. Mens en router vil analysere oplysninger og sende den til den rigtige computer på netværket, genbruges hubber simpelthen alle oplysninger til hver tilsluttet enhed. Denne simplistiske opsætning betyder, at hver enhed på navet har en Internet Protocol-adresse, der tildeles af en WAN-enhed, såsom et kabel- eller DSL-modem. Denne kendsgerning gør test hub kommunikation en simpel proces.