Sammenligning mellem Bluetooth og WiFi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Wi-Fi blev oprettet af et team af medarbejdere, der arbejdede for NCR Corporation og AT u0026 T i 1991. Den oprindelige Wi-Fi blev designet til kasseringssystemer og blev markedsført under navnet WaveLAN. I 2000 var Wi-Fi-teknologien blevet den ideelle trådløse teknologi til kortvarigt trådløst hjemmenetværk.

Bluetooth blev designet i 1999 af den svenske telekommunikationsgigant Ericsson. Ericsson samlede flere andre store producenter, som Nokia, IBM og Intel, for at oprette Bluetooth Special Interest Group eller SIG. Bluetooth SIG ville bruge det næste årti til at forsøge at gøre Bluetooth-teknologi til den dominerende trådløse teknologi til enhedsnetværk.

Primære anvendelser

Både Bluetooth og Wi-Fi, i det mindste på overfladen, synes at være de samme ting - en trådløs netværksstandard - men de har nogle store forskelle, der gør dem i stand til at udmærke sig inden for forskellige områder af netværk. Bluetooth har et meget lille udvalg og bruger meget lidt strøm, så den er ideel til bærbare enheder, der nemt kan flyttes og har relativt små data til at sende og modtage. Wi-Fi sammenligner i sammenligning meget strøm og har en meget større rækkevidde, så det er bedre i enheder, der er tilsluttet en stikkontakt og skal sende og modtage en masse data.

Fremskridt

I 2009 og 2010 udgav den førende industrikoncern for hver af de to teknologier udtalelser om nær fremtidige fremskridt, der ville være til skade for den anden. Bluetooth version 3.0 + High Speed ​​fusionerer den nyeste version af Bluetooth-protokollen med 802.11-protokollen, hvilket er hvad Wi-Fi bruger, for at øge de maksimale hastigheder af dataoverførsler. Den nyeste Wi-Fi-specifikation, kaldet Wi-Fi Direct, indeholder nemmere metoder til hurtigt at forbinde to enheder sammen i håb om at få flere mobile enheder til at indarbejde Wi-Fi.

Hastigheder

Wi-Fi har en betydelig hurtig fordel frem for Bluetooth, fordi den er designet mere til hjemmenetværk end til enhedstilslutning. Wi-Fi-protokollen, der blev brugt i 2010, 802.11g, har en maksimal datahastighed på 54 Mbps sammenlignet med Bluetooth-teknologi, som har en maksimal datahastighed på 3 Mbps. Begge teknologier har planer for 2010 og derover, der vil bringe disse tal meget højere.

Strømforbrug

En Wi-Fi-enhed sender konstant data frem og tilbage mellem forbindelser, og det har brug for meget energi til at overføre store mængder data. Bluetooth, derimod, holder en forbindelse med meget lidt energi, der bruges, ca. en femtedel af en Wi-Fi-forbindelse. Da Bluetooth bruger mindre energi, er den bedre egnet til brug i små bærbare elektronik, der er afhængige af batteristrøm. Bluetooth og Wi-Fi, der er kort for Wireless Fidelity, er trådløse teknologier, der gør det muligt for enheder at interagere med hinanden. Begge teknologier blev oprettet i 1990'erne og begyndte med forbrugerne i begyndelsen af ​​2000'erne. Mens de to teknologier oprindelig havde forskellige anvendelser, da flere og flere enheder blev udstyret med Bluetooth eller Wi-Fi, begyndte de at konkurrere mod hinanden for en del af det trådløse forbindelsesmarked.