Ulemperne ved Client / Server Networks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Klient / server netværk arkitektur er det foretrukne valg til store netværk på grund af dets stabilitet, sikkerhed og skalerbarhed. Styrken af ​​klient / server konfiguration gør det til en ønskelig mulighed for næsten ethvert størrelsesnetværk. Ulempen ved klient / server arkitekturen eliminerer det dog helt som en praktisk mulighed for mindre netværk.

Omkostninger

Et klient / server netværk kan være dyrt at implementere og vedligeholde. For det første kræves der mindst en server for at oprette et klient / server netværk. Dette kræver server hardware og software, et server operativsystem og passende licenser for at give slutbrugerne mulighed for at bruge netværkssoftwaren. Hvis data gemmes centralt, er der brug for et backup-system, som kræver backup-server-software og backupmedier. Vedligeholdelse af et klient / servernetværk kræver også mindst en netværksadministrator, hvilket betyder en ekstra løn. For et mindre netværk kan omkostninger alene være den afgørende faktor ved valg af en anden type netværksarkitektur.

Kompleksitet

Et klient / server netværk er naturligvis mere komplekst, hvilket kan være både en fordel og en ulempe. For eksempel kan data, der er lagret eksternt, være mere sikkert end data, der er lagret lokalt, men mere konfiguration er nødvendig både for at sikre sikkerheden for disse data og for at give de rette brugere adgang til disse data. Klientens / server-miljøets karakter skaber udfordringer i leveringen og tilgængeligheden af ​​eksterne ressourcer.

Personale

Et klient / server netværk kræver erfarne netværkspersonale at opretholde serveren, administrere sikkerhedssystemer og sikkerhedssystemer og genoprette hurtigt fra uventede udfald. Afhængigt af størrelsen og kompleksiteten af ​​klient / servernetværket kan dette kræve netværksadministratorer, it-sikkerhedspersonale og / eller andre it-fagfolk. Et mindre netværk kan muligvis kombinere flere af disse roller til en position, men der kræves ofte ekstra træning.

Nedetid

Når en computer i et simpelt peer-to-peer-netværk går ned, Kun de berørte brugere er brugeren af ​​den pågældende computer, og måske alle brugere, der forsøger at få adgang til data, der er gemt på den pågældende computer. I modsætning hertil, når en server i et klient / server netværk går ned, påvirkes alle brugere. Hvis sikkerheden opretholdes centralt på den server, kan arbejdsstationer ikke godkende loginoplysninger, og brugere kan ikke få adgang til deres egne systemer. Hvis brugerdata gemmes centralt, kan brugerne ikke få adgang til deres data. Hvis applikationer styres centralt, kan brugerne ikke køre deres applikationer. Enhver af disse scenarier kan resultere i betydeligt tab af produktivitet og / eller indtægt.