Brug af computere i bank og forsikring

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Banking

Computere er medvirkende til måden bankvirksomheden udfører sin virksomhed på. Denne teknologi giver bankerne mulighed for at tage transaktioner og opdatere konti i realtid.

En fordel for bankkunderne er en forøgelse af bekvemmeligheden. Ved at forbinde computere og automatiserede fortællingsmaskiner (ATM'er) kan folk få adgang til deres penge på enhver tid af dagen. Online banking er en anden effekt af computerteknologi på banksektoren. Med online banking kan kunderne betale regninger elektronisk og administrere konti og overføre penge fra deres eget hjem. Derudover giver computere folk mulighed for at oprette automatiske betalinger fra deres bankkonti til steder som brugsvirksomheder og forsikringsgrupper.

Forsikring

Forsikringsverdenen er afhængig af computere i samme omfang som banker. Som anført af U.S. Bureau of Labor Statistics bruger forsikringsbranchen sofistikeret computersoftware til at analysere risiko. Automatiserede forsikringssystemer justerer præmier og anbefaler accept eller risikoafvisning for en potentiel kunde. Med brug af internettet kan forsikringsselskaber få adgang til oplysninger, der afgør, om de accepterer kunder eller ikke.

Effektivitet

Brugen af ​​computere i bank- og forsikringsindustrien har gjort deres respektive processer effektive. Både bank- og forsikringsbranchen er afhængige af beregninger til udførelse af deres respektive aktiviteter. Computere mindsker mængden af ​​tid, der er nødvendig for at udføre komplekse beregninger og tillade fagfolk i disse industrier at beregne mange formler på samme tid. Computere øger også effektiviteten af ​​disse industrier ved at reducere menneskers potentiale til at fejle og foretage ukorrekte beregninger.

Dataopbevaring

Både bank- og forsikringsbranchen er afhængige af opbevaring af store mængder information. Computerteknologi gør denne information lettere tilgængelig og kræver mindre mængde fysisk plads. Records kan sikkerhedskopieres nemt med computerlagring. Med den værdifulde information, der bevares inden for bankbranchen, er sikkerhed en bekymring. Som sådan bruger bankerne de mest moderne programmer til at forhindre hackere i at stjæle følsomme data.

Aktuariel videnskab

Forsikringsbranchen anvender aktuarmæssig videnskab, der anvender matematik og videnskabelig argumentation, til at bestemme risikoen for en potentiel kunde . Aktuarer, dem, der anvender aktuarmæssig videnskab for arbejde, brugte ofte edb-regneark og databaser, ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics. Mænd og kvinder i disse stillinger kommer fra en række uddannelsesmæssige baggrunde, såsom forretning eller regnskab. Computer Science er også en værdifuld grad for en person, der ønsker at komme ind på dette ansættelsesområde. Den omfattende computerbrug, der medfører stillingen, gør graden særligt relevant. Teknologi spiller en enorm rolle i de moderne bank- og forsikringsbrancher. Brugen af ​​computere har specifikt givet tilladelse til ændringer med hensyn til hvordan data bevares og transaktioner udføres. Computere forbinder også filialer fra hvor som helst i verden. Kommunikation og informationsoverførsel sker i et øjeblik. Disse funktioner gør computere til et yderst værdifuldt værktøj i bank- og forsikringsbranchen.