Hvordan kan downloadhastigheder sammenlignes mellem DSL og kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL

De fleste DSL-udbydere har citerede forbindelseshastigheder fra 768 Kbps til ca. 8 Mbps. Ud over planens pris bestemmer en hovedfaktor forbindelsens faktiske hastighed: afstanden mellem brugeren og DSL-udbyderens nærmeste centralkontor. Jo kortere afstanden jo hurtigere hastighederne jo højere afstanden, jo lavere hastigheder, indtil DSL Internet-signalet falder væk på et punkt omkring 3 miles væk fra centralkontoret.

Kabel

Kabel Internetudbydere kan give samme forbindelseshastighed - hvilket er mest ofte højere end DSL - til alle abonnenter uanset deres afstand fra det centrale kontor. Problemet med kabel ligger i, at forbindelsen er delt. Alle abonnenter på et netværk bruger den samme internetforbindelse, så jo flere mennesker bruger det, Den langsommere det bliver for hver person. I tider med stor trafik, hovedsagelig aftener, kan kabelhastighederne bremse under dem af DSL.

Bandwidth Tests

Dslreports.com opretholder registreringer af båndbreddeprøver indsendt af internetbrugere rundt om nation. Ifølge sin rapport, kabel internetforbindelser holde de 16 bedste steder i faktiske downloadhastigheder. For de fleste private internetbrugere er kabel den hurtigere valgmulighed.

Latency

Andre faktorer spiller dog ind i folks valg af internet service. DSL er i stand til at give lavere abonnenter en lavere gennemsnitstid, hvilket betyder at en Enkeltpakke data rejser meget hurtigere fra et punkt til et andet. DSL er derfor ofte et mere pålideligt valg for brugere, der ønsker at bruge realtidsapplikationer som VoIP, videokonferencer og online spil.

Net Neutralitet

Federal Communications Commission for nylig tabt en retssag mod Comcast, en populær kabel internetudbyder, over retten til at smække internettrafik baseret på, hvordan den bruges. Retten fastslog, at Comcast har ret til at favorisere nogle brugere over andre , hvilket kan betyde, at kabelbrugerne vil blive begrænset i hastighed, hvis de vælger at gøre ting, Comcast ikke godkender. De to mest almindeligt tilgængelige bolignetjenester er DSL og kabel, så en sammenligning af deres hastigheder er en værdifuld undersøgelse. De fleste mennesker tror, ​​at kablet er hurtigere end DSL, men sandheden er, at de faktiske hastigheder varierer. DSL, jo mere pålidelige af de to, kan give en hurtigere forbindelse for mindre penge end kabel i nogle tilfælde.