Sådan opretter du et opkaldsnetværk med to computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af en fjernadgangsserver --- Windows XP Pro, Windows Vista og Windows 7

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen på den første computer, og klik derefter på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser'. I Windows Vista eller Windows 7 skal du klikke på knappen 'Start', klikke på 'Kontrolpanel' og derefter klikke på 'Netværk og Internet'.

2.

Klik på 'Opret en ny forbindelse 'i venstre rude i vinduet Network Connections. Klik på knappen 'Næste'. I Windows Vista og Windows 7 skal du vælge 'Netværk og delingscenter', klikke på 'Administrer netværksforbindelser', og klik derefter på menuen 'Fil', vælg 'Ny indgående forbindelse' og spring til trin 5.

3.

Klik på alternativknappen ud for 'Indstil en avanceret forbindelse' og klik på 'Næste'. Vælg indstillingen 'Accept indgående forbindelser' og klik på 'Næste'.

4.

Marker afkrydsningsfeltet ud for computerens modem, og klik derefter på knappen 'Næste'. du vil gerne forbinde virtuelle private netværk (VPN), vælg 'Tillad virtuelle private forbindelser' og klik derefter på 'Næste'. Ellers skal du vælge indstillingen 'Tillad ikke privat privat forbindelse' og klikke på 'Næste'.

< p> 5.

Vælg de lokale brugerkonti, som du vil give fjernadgang til. Hvis du vil oprette et nyt brugernavn og adgangskode for at logge ind, skal du klikke på knappen 'Tilføj' og indtaste brugernavnet og adgangskoden. Dette vindue angiver de brugerkonti, som forbindelsescomputeren bruger til at logge ind. Klik på knappen 'Næste', når du er færdig med at vælge eller oprette brugere. For Windows Vista og Windows 7 skal du vælge eller tilføje brugere til de tilladte brugere liste, klik på 'Næste', og markér afkrydsningsfeltet ud for 'Via et opkaldsmodem' og vælg det ønskede modem fra listen. Klik på 'Afslut'. Dette afsluttes med Windows Vista og Windows 7 mote access server setup.

6.

Kontroller, at afkrydsningsfeltet 'Fil og printerdeling til Microsoft Networks' har checket ind. Lad alle andre netværkssoftwareindstillinger være indstillet til standard og klik på knappen 'Næste', og klik derefter på 'Afslut'.

Tilslutning til Remote Access Server --- Windows XP Pro

1

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel' på computeren, der vil oprette forbindelse til den computer, du opretter som en fjernadgangsserver i afsnit 1. Dobbeltklik på ' Netværksforbindelser '-ikonet.

2.

Klik på' Opret en ny forbindelse '-mulighed i venstre rude i vinduet Netværksforbindelser. Klik på knappen 'Næste'. Vælg 'Connect to the network at my workplace' option og klik på 'Next' knappen. Vælg 'Opkaldsforbindelse' og klik på 'Næste'.

3.

Indtast navnet på din forbindelse i tekstfeltet 'Firmanavn'. Du kan bruge et hvilket som helst navn, du vil identificere forbindelsen. Klik på knappen 'Næste'. Indtast telefonnummeret på telefonlinjen, der er forbundet til Remote Access Server-computeren i tekstfeltet 'Telefonnummer', og klik på knappen 'Næste'. Sæt et afkrydsningsfelt i afkrydsningsfeltet ud for 'Tilføj en genvej til denne forbindelse til mit skrivebord' og klik på 'Afslut'.

4.

Dobbeltklik på forbindelsesikonet, der var lige oprettet på dit skrivebord. Indtast brugernavn og adgangskode, som du angav i trin 5 i afsnit 1.

5.

Klik på knappen 'Connect'. Computeren vil ringe og oprette forbindelse til fjernadgangsservercomputeren, verificere brugernavnet og adgangskoden og danne en opkaldsnetværksforbindelse. De delte filmapper på fjernadgangsserveren er tilgængelige for at søge under 'Mine netværkssteder', som du kan nå ved at klikke på 'Start' -knappen, klikke på 'Denne computer og derefter vælge' Mine netværkssteder 'på venstre side af vinduet My Computer.

Tilslutning til Remote Access Server --- Windows Vista og Windows 7

1.

Klik på knappen 'Start' Klik på 'Kontrolpanel.'

2.

Klik på 'Netværk og Internet' og klik på 'Netværk og delingscenter.' Klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' Vælg derefter 'Opret forbindelse til en arbejdsplads.'

3.

Vælg 'Nej, opret en ny forbindelse', og vælg derefter 'Dial direkte.' Indtast det telefonnummer, som fjernbetjeningen Adgangsserver er tilsluttet i det angivne tekstområde. Klik på 'Næste' og indtast dit foretrukne forbindelsesnavn. Markér feltet ud for 'Don' t tilslut nu, bare sæt det op, så jeg kan oprette forbindelse senere 'og klikke' Næste '.

4.

Indtast dit brugernavn og din adgangskode, og tjek 'Remember this pass ord 'mulighed. Klik på knappen 'Connect' for at oprette forbindelsen, og klik derefter på 'Luk'.

5.

Klik på knappen 'Start' og klik derefter på 'Opret forbindelse til'. Vælg den forbindelse, du oprettede i de foregående trin, og klik på 'Connect'. En dialogboks viser processen til opkald, tilslutning og derefter verificering af brugernavn og adgangskode.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at modemet på hver computeren er fast forbundet til en telefonlinje med en klar opkaldstone.
  • Microsoft Windows har indbygget software til at forbinde to computere via en opkaldsforbindelse uden at skulle have adgang til internettet. For at oprette et opkalds netværk har hver computer brug for et modem og adgang til en telefonlinje. Derudover skal du konfigurere en computer til at modtage indkommende opkald og fungere som en fjernadgangsserver og den anden computer til at oprette forbindelse til den første computer via en opkaldsforbindelse. De vigtigste anvisninger er til Windows XP Pro med specielle instruktioner tilføjet til Windows Vista og Windows 7.