Hvordan modtager bærbare computere internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Wi-Fi

De fleste bærbare computere, der blev fremstillet i 2000'erne eller senere, er udstyret med Wi-Fi-kort, som er inde i computeren og giver den bærbare computer adgang til trådløse netværk, hvor de er tilgængelige. Wi-Fi kan konfigureres i dit hjem med en trådløs router og internetforbindelse. Gratis Wi-Fi er tilgængelig på utallige steder, fra restauranter til lufthavne til kaffebarer.

Ethernet-forbindelse

Ethernet refererer til et kabel, der forbinder din computer med et kabelmodem eller en router. De fleste bærbare computere har en Ethernet-stik enten på siden eller bagsiden af ​​enheden. Dette er den mest pålidelige forbindelse, du kan få, men det har den indlysende ulempe ved at være forbundet.

Dial-Up

Mange bærbare computere fremstillet før 2005 har telefonmodem. Disse gør det muligt for din computer at få adgang til internettet over normale telefonlinjer ved at tilslutte linjen lige som du ville hen til en telefon. En dial-up-tjeneste er påkrævet, hvilket kan betyde en månedlig betaling til brug. Opkald er meget langsomt i forhold til bredbånd.

Mobiltelefon

Før Wi-Fi gik almindeligt, indeholder nogle mobiltelefoner en dataport. Med et patchkabel kan telefonen være forbundet til den bærbare computer, så den kan få adgang til internettet via mobiltelefonens netværk. Denne service er stadig tilgængelig i nogle områder med det rigtige udstyr.

Mobiltelefonleverandører

Mobiltelefonleverandører har trådt ind i trådløse internetfragmenter ved at tilbyde USB-enheder, som kan få adgang til internettet fra næsten hvor som helst. Disse USB-kort kan tilsluttes din bærbare computer og fungere som en antenne, så du kan få adgang til mobiltelefonfirmaets eksisterende netværk. Mange af disse er 3G-netværk, hvilket svarer til bredbånd og tilgængelig fra næsten overalt. Der er ingen større bekvemmelighed på vejen eller omkring huset end at kunne tage dit arbejde med dig eller gennemse mens du er mobil. Adgang til internettet på din bærbare computer kan udføres på flere forskellige måder. Nogle metoder kræver ikke ekstra udstyr, og nogle af dem gør det. Nøglen er at finde ud af, hvilken mulighed der passer bedst til dig.