Sådan ændres kanaler med en Linksys WRT150N

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og skriv IP-adressen til Linksys WRT150N (192.168.1.1 er standardadressen). Tryk på 'Enter'.

2.

Skriv brugernavnet og adgangskoden til din router. Standard brugernavn og adgangskode er som regel 'admin' og 'admin', men du kan have ændret disse, når du installerer routeren. Tryk på 'Enter' for at indlæse routeradministrationssiden.

3.

Klik på fanen 'Trådløs' øverst i vinduet, og klik derefter på 'Grundlæggende trådløse indstillinger', hvis det er ikke valgt allerede.

4.

Klik på rullemenuen ud for 'Radio Band' og vælg standard eller bred broadcast-kanal. Vælg den brede kanal, medmindre du har problemer med at oprette forbindelse til routeren med nogle ikke-Linksys netværkskort.

5.

Klik på rullemenuen ud for 'Wide Channel' eller ' Standardkanal 'og vælg et nyt kanalnummer (1-11 for standardkanalen eller 3-9 for den brede kanal).

6.

Klik på' Gem indstillinger ' knappen nederst i vinduet, og tilslut derefter til routeren med din computer. Hvis din forbindelsesstyrke ikke forbedres, skal du eksperimentere med forskellige kanalnumre, indtil der er konstateret en forbedring.

2.4 GHz-tv'et, der bruges af computerens trådløse routere, er opdelt i flere kanaler. Trådløse routere og computer trådløse adaptere har evnen til at skifte til en anden kanal i områder, hvor en stor trådløs kommunikation finder sted for at undgå interferens. Skift broadcastkanalen på Linksys WRT150N, hvis du har problemer med at opretholde en forbindelse inden for en rimelig afstand af routeren.