Sådan bruges trådløse routere med satellit-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit satellitmodem til routeren med et Ethernet-patchkabel.

2.

Tænd din router. Tillad det at fuldføre opstartsprocessen. En ny router vil selvkonfigurere og automatisk vedhæfte til satellitmodemet. Hvis du tilslutter en router, der tidligere er blevet brugt, skal du trykke på og holde nulstillingsknappen nede i mindst 30 sekunder for at returnere routeren til standard- eller fabriksindstillingerne.

3.

< p> Tilslut routeren til din computer med et Ethernet-patch-kabel. Indsæt den ene ende af kablet i en Ethernet-port på din router. Indsæt den anden ende i computerens netværksport.

4.

Indstil dit netkort til at acceptere DHCP. Dette gør det muligt for din computer automatisk at få en IP-adresse fra routeren.

5.

Åbn din browser. Indtast routers IP-adresse i browserens adresselinje og tryk på 'Enter' -tasten. De fleste hjemmenetværksledere bruger 192.168.1.1 som standardadresse. Kontakt din produktdokumentation, hvis denne adresse ikke virker.

6.

Indtast standard brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det af routerens brugergrænseflade. Du vil kunne finde disse i din dokumentation samt på producentens hjemmeside.

7.

Klik på fanen 'Trådløs' på routerens hovedside s brugergrænsefladeskærm.

8.

Skift SSID-navnet fra fabriksindstillingen til et hvilket som helst navn, du ønsker. Vælg derefter 'deaktiver' i SSID Wireless Broadcast-indstillingen. skal kende SSID'et for at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Standardnavne er nemme at gætte, især for comm på mærker af routere. Ved at ændre navnet og deaktivere navnet udsendelsen vil de fleste afslappede hackere blive afskrækket og gå videre til lettere mål.

9.

Klik på fanen 'Trådløs sikkerhed'. Du får mulighed for at tænde flere forskellige sikkerhedsnøgler. Se din router's manual for at bestemme, hvilken som helst, du vil bruge.

10.

Klik på 'Wireless MAC Filter.' Denne indstilling giver dig mulighed for at bestemme, hvilke computere har adgang til dit trådløse netværk efter MAC-adresse. MAC-adressen er en adresse, der er unik for hver computer. Hvis du har tre eller fire computere, der regelmæssigt har adgang til dit netværk, kan det være den nemmeste og sikreste metode til brug.

Tips og advarsler

  • Skift din router's trådløse indstillinger med en computer, der er fast tilsluttet routeren. En forkert indstilling, der er indtastet fra en trådløs computer, kan låse dig og alle andre trådløse brugere ud.
  • De fleste naboer eller afslappede brugere vil oprette forbindelse til dit netværk ud af inaktiv nysgerrighed, hvis det kommer frem på deres tilgængelige netværk. Deaktivering af SSID-udsendelsen vil holde folk ærlige. For en bestemt hacker skal du bruge en af ​​routerens indbyggede krypteringsordninger samt MAC-filtrering.
  • Hvis du låser dig selv ud af din router, skal du blot trykke og holde nulstillingsnøglen nede og starte Behandle igen.
  • Andre end båndbreddebegrænsninger er der ingen forskel på at bruge en trådløs router med satellit-internetforbindelse og DSL eller T1.
  • Satellit internet service er den eneste mulighed for mange landlige boliger at få bredbåndstjeneste. En ulempe ved satellit-internet-tjeneste er den retfærdige adgangspolitik. På grund af omkostningerne ved satellitbåndbredde begrænser virksomheder brugen til et fast downloadbeløb for at give tilstrækkelig båndbredde til alle deres kunder. Den største risiko for at oprette et trådløst netværk sammen med din satellitforbindelse er uautoriseret brug af din tildelte båndbredde.