Sådan overfører du data mellem to MacBooks via Bluetooth

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slå begge MacBooks op og lad dem fortsætte gennem hele opstartsprocessen.

2.

Vælg Bluetooth-ikonet i øverste højre hjørne af skærmen. Denne funktion er repræsenteret af et meget vinklet bogstav 'B', det universelle symbol for Bluetooth.

3.

Klik på 'Bluetooth: Til' i menuen. Gentag denne proces for den anden MacBook.

4.

Vælg 'Konfigurer Bluetooth-enhed' fra Bluetooth-menuen på en MacBook. Den vil automatisk søge efter og linke til den anden MacBook. Bluetooth fungerer typisk i en rækkevidde på 30 fod, så vær sikker på at MacBookene er placeret tæt sammen. Du bliver derefter bedt om at indtaste en numerisk adgangskode efter eget valg på den MacBook du bruger. Indtast noget kort og nemt at huske.

5.

Indtast den samme adgangskode, du valgte på den anden MacBook, når du bliver bedt om det. Dette er en simpel sikkerhedsforanstaltning, der sikrer, at operatørerne af begge Bluetooth-aktiverede enheder ønsker at forbinde deres enheder. Computeren vil tage et øjeblik i færd med at færdiggøre deres link. Fra nu af vil de genkende hinanden, når de bliver bedt om at deltage i Bluetooth-aktivitet, og adgangskodeprocessen vil være unødvendig.

6.

Vælg 'Send fil' fra Bluetooth-menuen på MacBook, hvorfra du ønsker at overføre data.

7.

Gennemse og vælg den fil, du ønsker at sende. Den anden MacBook kan bede dig om at bekræfte filoverførslen, før du accepterer den. Gør det. Filen gemmes typisk til mappen 'Dokumenter' på harddisken, men gemmer måske direkte til skrivebordet. Gentag 'Send fil' processen for andre filer, du ønsker at overføre.

Overførsel af oplysninger fra en enhed til en anden ved hjælp af Bluetooth er effektiv til mindre filer på grund af lethed og bekvemmelighed. Ingen internetforbindelse eller kabler er nødvendige. Man har kun brug for to enheder med Bluetooth-funktioner for at få dette til at ske. Apples MacBook leveres som standard med Bluetooth.