Definer satellit-internetadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Satellit Internetadgang er ikke afhængig af brugen af ​​en telefonlinje eller et DSL --- digital abonnentledning --- kabel. Den forbinder til internettet via et lille hjem parabol med henblik på at bane satellitter, som stråler internet-signaler på en måde, der ligner hvordan mediestationer modtager vejrinformation, internationale nyheder og tv-programmer.

Fordele

Satellit Internet kan fungere betydeligt hurtigere end en opkaldsforbindelse og er på lige fod med eller hurtigere end en DSL-forbindelse. Hvis du bor et sted uden telefon eller DSL-tjeneste, er din eneste mulighed for internetadgang via satellit. Derudover oplever satellitudbydere sjældent nedetid, som andre udbydere gør.

Udstyr

En typisk udstyrsopsætning til hjemme- eller business-satellit-internetadgang omfatter en parabol, der fungerer som antennen til at modtage signalet plus en ekstern modem, der etablerer en forbindelse mellem parabolantenne og din computer. Derudover skal tjenesteudbyderen forbinde din skål til omkreds af satellitter for at muliggøre kommunikation. Tjenesteudbyderen opkræver et månedligt eller årligt gebyr for dette link, typisk fra $50 pr. Måned og stigende højere afhængigt af dit valg af opgraderinger.

Overvejelser

Mange satellitudbydere kræver, at du køber din parabol og modem før de vil yde service. Denne indledende udgift --- mellem $700 og $1.000 --- er for dyrt for mange mennesker. Satellit internetudbydere opfylder også frivilligt Fair Access Policy (FAP), som giver dem mulighed for at begrænse en kundes brug af satellitadgang, hvis det bliver for stort i en længere periode. Hvis du f.eks. Downloader store informationsfiler eller programmer dagligt ved hjælp af satellit-internetadgang, kan du overskride FAP-tærsklen på 150-200 megabyte informationsoverførsel per dag, og din tjenesteudbyder har ret til at begrænse din adgang i et kort stykke tid for at fortælle dig, at du monopoliserer mere end din retfærdige andel af rummet.

Advarsel

Mens satellit internet service næsten altid er i gang kan vejret påvirke din servicekvalitet negativt. Regn, sne og fugtighed kan forstyrre dit satellitsignal og give service til være plettet eller langsom. Forud for den omfattende vækst i kabelnetværket har de fleste, der brugte internettet, fået adgang til telefonlinjen. Når kablet flyttede ind i de fleste kvarterer, værdsatte internetkunderne chancen for hurtigere webadgang, der ikke ville binde deres telefonlinjer. Men folk, der ikke har bekvemmeligheden med kabeladgang eller telefontjeneste, har en anden mulighed: Ved at købe satellit-internetadgang udstyr og log på med en satellitudbyder, selv de mest fjerntliggende hjem kan have internetadgang.