Fordele og ulemper ved Network Data Base Management Systems

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Databaser anvendes i vid udstrækning i erhvervslivet, fra de mindste opstartsvirksomheder til de største multinationale selskaber. Der er en række fordele og ulemper ved at sætte disse databaser på et firmanetværk, og databaseadministratorer skal afveje fordelene og ulemperne ved netværkets databasestyringssystemer, før de træffer en beslutning om, hvorvidt denne populære tilgang skal implementeres.

Nem tilgængelighed

En af de væsentligste fordele ved at holde databasen på virksomhedens netværk er, at netværksbrugere vil kunne opdatere dataene, når de vælger. Dette gør det nemt for brugere fra forskellige afdelinger at opdatere data i farten, og det er en af ​​de bedste måder at sikre, at oplysningerne i databasen holdes ajour.

Gør ændringer

Holde Databasen på virksomhedsnetværket gør det også lettere for databaseadministratorer at foretage ændringer i de underliggende tabeller i databasen. Tabellerne er kernen i enhver database, og det er vigtigt for disse tabeller at indeholde alle de felter, brugerne har brug for. Ofte vil brugerne opdage behov for yderligere felter, efter at databasen er på plads, og det kræver, at de underliggende tabeller opdateres af databaseadministratorer. Hvis databasen er placeret på virksomhedsnetværket, vil disse databaseadministratorer kunne få adgang til tabellerne i databasen og tilføje de nye felter, der er nødvendige. Hvis databasen er placeret på en selvstændig arbejdsstation, skal databaseadministratoren rejse til denne arbejdsstation for at foretage ændringer og opdateringer.

Svær sikkerhed

En mulig ulempe ved at placere databasen er vanskeligheden ved at gennemføre stærk sikkerhed . Der er en række sikkerhedsfunktioner indbygget i databaseprogrammer som Microsoft Access og SQL, men disse sikkerhedsfunktioner kan også påvirke tilgængelighed og brugervenlighed. Men medmindre stærk sikkerhed er implementeret, kan en bruger utilsigtet placere databasen i en tilstand, der forhindrer andre i at bruge den. Hvis en bruger f.eks. Åbner en tabel, formular eller rapport i designvisning, kan andre brugere ikke åbne databasen eller foretage ændringer i den, indtil den tabel, formular eller rapport er lukket.