Hvad er sikkerhedsproblemerne med VoIP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  VoIP er en praktisk og til tider fri metode til at kommunikere med familiemedlemmer, venner, kollegaer og forretningskunder. Det giver mulighed for at bruge højhastighedsadgang til internettet til at kontakte personer hvor som helst de kan få adgang til internettet. At disse opkald bliver lavet via internettet gør ikke denne forbindelse sårbar overfor mange sikkerhedsproblemer.

Identity Theft

Den mest udbredte sikkerhedsrisiko for VoIP-brugere har at gøre med identitetstyveri og Vishing (VoIP phishing). De fleste hackere, der bruger vishing, gør det for at foretage gratisopkald, men også nogle bruger metoden til at indlede identitetsstyveri. Tyveriet kan opstå, når VoIP fra en betroet kilde, som en bank, en arbejdsgiver eller en anden tredjepart, er kapret. Kapperen kontakter derefter kunder og kunder for at få følsomme oplysninger for at få adgang til bankkonti eller begrænsede filer.

Opkaldshacking

Hvis et VoIP-system ikke er sikret korrekt med en firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger, kan opkaldet indtastes , skaber et tab af privatlivets fred. Under hackingen kunne hackeren få adgang til bankoplysninger, ændre telefonplaner og endog overtage den aktuelle service. For forretningsbrugere kan dette føre til ikke kun et tab af kommunikationsevner, men også et eventuelt økonomisk tab. En kunde eller kunde kan tale med virksomheder over telefonen, mens man udveksler følsomme finansielle, medicinske og endda sikkerhedsoplysninger. Opkald hacking er en meget alvorlig trussel.

DoS (Denial of Service)

Angreb mod angreb kan forekomme over ethvert VoIP-system og overbelaste det tilknyttede netværk. Ved oversvømmelse af VoIP med unødvendige opkaldskonference-meddelelser eller opkaldssignalmeddelelser, bringer DoS-angrebet alle opkaldsprocesser til ophør. Attacken kan derefter få adgang til systemets administrative funktioner. På det tidspunkt har hackeren adgang til dataene på netværket og kan forårsage alvorlig skade på virksomhedens produktivitet. De finansielle konsekvenser af genopfyldende netværkstjenester, data og genoprettelse af korrekt sikkerhed kan være en stor belastning for nogle virksomheder.

SPIT

SPIT, som står for spam over internetprotokol, er en mindre men voksende trussel for VoIP-systemer. Hver VoIP-adresse har en angivet IP-adresse, hvor spammere kan sende stemmeposter pakket med vira og anden ondsindet software til uønskede modtagere . Stemme-mailsne kan skabe en identitetstyveri og vishing-mulighed, men kan også forårsage forvrængning med andre opkald på grund af den store båndbredde, der bruges af telefonsvarer. Afbrydelsen af ​​opkaldskvaliteten skaber også gener som følge af manglende klarhed under samtalerne.