Hvad er trådløs computer bredbånd?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende trådløse bredbåndsforbindelser

Trådløs bredbåndskommunikation bruger radiobølger til at give adgang til højhastighedstjeneste til internettet. Den sender oplysninger mellem afsendere og modtagere uden fysisk transmissionsmedium (kabler eller ledninger). Trådløst bredbånd bruger radiofrekvens transmissions teknologi. Data (som skal sendes) konverteres til radiobølger af en computers trådløse adapter. En router (ved modtageren) accepterer og dekoder radiobølger, der udsendes af en antenne. Routeren videresender de afkodede data til internettet via en Ethernet-forbindelse (som er en kablet, fysisk forbindelse) Denne proces er tovejs Den trådløse router konverterer information modtaget fra internettet til radiobølger og overfører den til den trådløse adapter. Adapteren konverterer derefter bølgerne til data,

Trådløs bredbånds hardwarekrav

Trådløs computers bredbåndskommunikation omfatter forskellige hardwareenheder, herunder trådløse routere (som består af et trådløst adgangspunkt, software firewall, Ethernet-hub, router og en port, der forbinder til et DSL modem eller kabel) og trådløse netværkskort (også kaldet trådløse netværkskort eller NIC'er).

Trådløse bredbåndstyper

Der er forskellige typer af trådløse bredbånd baseret på de anvendte protokoller. De omfatter 802.11a (med en gennemsnitlig hastighed på 27 Mbps og en trådløs rækkevidde på 12 meter indendørs), 802.11b (med en gennemsnitlig hastighed på 4,5 Mbps og en trådløs rækkevidde på 30 meter indendørs) og 802.11g (med en gennemsnitlig hastighed på 7 Mbps og en trådløs rækkevidde på 30 meter indendørs). Disse kommunikationsprotokoller er defineret af IEEE (Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører), som fastsætter standarder for trådløs internetkommunikation.

Fordele ved trådløs bredbånd

Trådløs bredbånd er billigere, hurtigere og lettere kommunikationsform end kabelforbundet bredbåndsinternetadgang. Det reducerer omkostningerne ved dyre ledninger, kabler og tilhørende hardwareudstyr. Trådløs bredbåndstjeneste understøtter roaming, som gør det muligt for brugerne at få adgang til internettet på farten.

Ulemper ved trådløs bredbånd

Trådløse netværk er mere tilbøjelige til hackere, vira og andre infiltrationer end de kablede netværk. Opsætning af bredbåndsbredbånd kræver rigelig teknisk knowhow og kan ikke forsøges af en lege. Trådløse netværk er begrænset inden for rækkevidde, idet det gennemsnitlige transmissionsområde er cirka 45 meter indendørs og 90 meter udendørs. Wi-Fi-bredbåndsdatatransmission kan afbrydes af andre nærliggende enheder, herunder mikrobølgeovne og trådløse telefoner. Trådløs computer bredbånd, eller trådløst bredbånd (også kaldet Wi-Fi eller WiBB) giver adgang til højhastigheds-internet via trådløs teknologi. Trådløse bredbånd forbinder computere i et netværk, så de kan dele en internetforbindelse uden at skulle bruge besværlige ledninger. Computere på et lokalnetværk (LAN) og et bredt netværk (WAN) kan tilsluttes trådløst, hvilket effektivt øger netværkets driftsstørrelse.