Indførelsen af ​​e-handel til forbrugeren

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Fremkomsten af ​​e-handel begyndte i slutningen af ​​1990'erne, hvor onlineforhandler Amazon og onlineauktionør eBay førte afgiften. Da dot-com-boblen sprængte, kunne mange virtuelle detailwebsteder ikke holde sig i drift. Et eksempel på en af ​​disse fejlede ventures er Pets.com. Virksomheden eksisterede i mindre end to år, før den foldede. Efter denne indledende bølge begyndte mursten og mørtelvarer at øge deres online tilstedeværelse og drive deres egne websteder. Disse traditionelle købmænd har været de hurtigt voksende detailsalgssteder de seneste år.

Betydning

Med den stigende forekomst og afhængighed af teknologi er internettet blevet allestedsnærværende i det moderne samfund. Det giver mulighed for forretningstransaktioner at finde sted online. Når handel sker via internettet, kaldes det 'e-handel'. Denne moderne købsmetode kan finde sted via forskellige typer websteder, via auktioner eller klassificerede annoncer, men alle disse transaktioner udgør e-handel.

Typer af e-handel

Mange brancher tilbyder varer til salg via internettet, men kan gøre så på forskellige måder. En metode til e-handel er, at en person kan købe varer via et auktionssted. Ebay er det mest succesfulde websted at bruge denne metode. En anden metode er, når der sælges varer fra mursten-detailhandlere via online-websteder. Brick-and-mortar forhandlere henviser til virksomheder, der har fysiske butikker, såsom Target eller WalMart. Online classifieds udgør også en form for e-handel. Craigslist er det mest populære eksempel på denne type websted og tilbyder et bredt udvalg af varer og tjenester.

Forbrugernes fordele

Den primære fordel ved e-handel er bekvemmelighed. Ved online shopping behøver en forbruger ikke engang at forlade huset for at købe varer. Derudover kan folk, der har computeradgang på deres job, gøre køb fra arbejde, hvis virksomhedspolitikken ikke forbyder at gøre det. Ud over bekvemmeligheden ved at handle online, er en fordel for e-handel det muligt for forbrugerne at spore køb foretaget online. De største leveringsselskaber tilbyder sporing, og det kan nemt anmodes om.

Forhandlerfordele

Ud over fordelene for forbrugerne har eCommerce også bestemte fordele for forhandlere. En sådan fordel er den lette markedsanalyse. Med elektronisk tracking kan et firma nemt identificere trends med forbrugere og bestemme målmarkeder. Lagerstyring bliver også lettere, da et selskab bedre kan forstå og forudse efterspørgslen. Ved hjælp af disse oplysninger kan detailhandlere sikre en tilstrækkelig mængde forsyninger.

Cyber ​​Monday

Med fremkomsten af ​​e-handel, er mandag efter Thanksgiving kommet for at blive kendt som 'Cyber ​​Monday.' Årsagen til dette navn er tanken om, at nogle medarbejdere vender tilbage til arbejde efter den lange weekend og handler fra deres skriveborde. Data viser, at de fleste online transaktionskøb faktisk sker sidste mandag med mindst en uge tilbage før jul.

Advarsler

E-handelens bekvemmelighed kommer med potentielle farer og faldgruber. Et sådant problem for forbrugerne at være forsigtig med er internet scams. Et eksempel på dette er svimlende lister på Craigslist. En anden bekymring for online-kunder er identitetstyveri. Det er vigtigt for alle, der handler på internettet, at kun bruge betroede websteder. Computere fortsætter med at revolutionere et stigende antal facetter af det menneskelige liv, herunder hvordan vi handler. Internettet er i stand til at forbinde potentielle forbrugere med en lang række onlinebutikker og auktioner. Det gør det også muligt for enkeltpersoner at starte virksomheder hurtigere og med større lethed på grund af e-handel.