Sådan får du internet på en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bestemmelse af din bærbare computers hardwareegenskaber

1.

Kontroller, om din computer har en kabelforbindelse. Denne forbindelse kaldes en Ethernet-port. Porten ser næsten ud som om en telefonport, men er lidt større. Porten har en stor åbning øverst og en mindre åbning skæres i bunden af ​​slidsen.

2.

Kontroller for en trådløs tilslutning: klik på 'Start' og derefter 'Mine netværksforbindelser' efterfulgt af 'Se forbindelser'. Se efter ikonet 'Trådløs netværksforbindelse.' Hvis du kun ser en kablet forbindelse (kaldet 'Lokal forbindelsestilslutning'), skal din bærbar computer omfatter sandsynligvis ikke en trådløs adapter. Du kan også tjekke din laptop 's manual og producentens hjemmeside for at se om WiFi leveres med din model.

3.

Kontroller din computerens manual for at se om der enten tilbydes en PCMCIA eller ExpressCard slot. Selv om disse ikke tilbyder internetforbindelser alene, kan der købes adaptere til at oprette ledede og trådløse internetforbindelser. Du kan også besøge din computers producentens hjemmeside og søge efter din bærbare computers modelnummer og specifikationer. Se under 'PCMCIA Type II' eller 'ExpressCard' -lister under listen 'Specifikationer'. ExpressCards er mindre brede end PCMCIA-kort, men tilbyder lignende endeforbindelser.

4.

Kontroller USB-porte. USB WiFi-kort er tilgængelige og kan forbinde brugere til trådløse internetforbindelser. USB-porten er en lille, rektangulær port, som typisk er placeret på bagsiden eller bagsiden af ​​den bærbare computer. Denne port har en åben plads nederst og en slank stik i den øverste del. Et USB-kabel glider ind i porten med meget lidt tryk påkrævet.

5.

Se efter en telefonstik. Denne mulighed findes typisk på ældre bærbare computere og bruges til opkaldsforbindelser. Telefonstikket ser ud som om jacken på din telefon, hvor du vil tilslutte telefonlinjen. Den øverste del af jacken er bredere end bunden og har en dybde på ca. 1/4 inch.

Slut din bærbar computer til internettet ved hjælp af forskellige forbindelsestyper

1.

Tilslut et 'Cat-5' -kabel til din Ethernet-port. Disse kabler betegnes mere almindeligt som 'Ethernet-kabler.' Et Cat-5-kabel ser stort set ud som et telefonledningskabel, men er lidt stort i bunden. Slut den anden ende af kablet til kabelmodemet eller routeren til netværket. Kablet skal glide forsigtigt på plads og derefter klikke, når det er fuldt indtrykt.

Din computer skal nu automatisk oprette forbindelse til internettet. Hvis forbindelsen ikke starter automatisk, skal du klikke på 'Start' -> 'Mine netværksforbindelser' -> 'Vis forbindelser'. Under 'Tilslutningsindstillinger' skal du højreklikke på din kablede forbindelse og venstre-klikke på 'Aktiver' for at fuldføre processen.

2.

Opret forbindelse til et trådløst netværk ved at gå til 'Start - u0026 gt;' Mine netværksforbindelser '- u0026 gt;' Se tilslutninger. 'Højreklik derefter på ikonet' Trådløs forbindelse 'og venstre-klik på' Aktivér '. Find derefter ikonet, der ligner to forbinder computere i højre hjørne af din skærm og dobbeltklik på det ikon. Venstre klik på det trådløse netværk, du gerne vil oprette forbindelse til. Hvis du befinder dig i et område med forskellige netværk, kan du vælge dit trådløse navn eller klik på nogen usikret (ingen lås vil blive vist) netværk, og processen vil blive gennemført.

3.

Indsæt dit trådløse USB-kort i en af USB-slots på din computer. Et USB-kort har en USB-adapter i bunden, der har en rektangulær form. Juster USB-kortet, så dets form passer til USB-porten (den store ende modtager den lille ende), og skub forsigtigt det helt på plads unt Jeg vil ikke flytte mere. Vent til en besked vises i det yderste højre hjørne, der fortæller dig, at hardwaren skal installeres. Følg de trin, der leveres af dit operativsystem. I nogle tilfælde skal du muligvis først installere driveren og andre USB-stickoplysninger fra en producent-leveret cd.

Processen til installation af USB-kort til WiFi-brug varierer afhængigt af producenten. Følg anvisningerne for installation, og sæt simpelthen i Ethernet-kablet til en kabelforbindelse, eller klik på ikonet 'to computere' og vælg det netværk, du vil oprette forbindelse til (dit trådløse netværk eller et andet usikret netværk).

4.

Indsæt din PCMCIA eller ExpressCard, og følg installationsvejledningen til din hardware. Bemærk, at kortets skrivning i de fleste tilfælde vil være på den øverste del af kortet, når du glider den på plads, indtil den klikker. Se kortets installationsvejledning, som følger med hardware. Du vil måske også gerne tjekke producentens hjemmeside og din bærbare computers hjemmeside for installationsanvisninger, da de kan variere.

Hvis kortet har en antenne, skal denne antenne altid installeres og pege opad. En cd / dvd-afspiller, som leveres af producenten, kan være påkrævet, og skal medbringes med dit trådløse eller trådløse kort. Følg anvisningerne for installation, og følg trin 1 eller 2 baseret på forbindelsens type.

Indsæt Ethernet-kablet forsigtigt i en kablet kort-indstilling. For trådløse kort skal du klikke på ikonet 'to computere' og derefter vælge din trådløse forbindelse eller en anden usikker (ingen lås vil vise) trådløst netværk.

5.

Test din netværksforbindelse (uanset type) ved at starte en af ​​computerens internetbrowsere.

Tips og advarsler

  • Besøg dit 'Vis forbindelser' -område til sluk for forbindelser, når de ikke er i brug. Computeren er standard til Ethernet, men hvis du deaktiverer forbindelsen, kan du lade kablet være tilsluttet og vælge et WiFi-netværk på sin plads.
  • Usikrede WiFi-netværk kan føre til sikkerhedsrisici. Sørg for, at du kender det netværk, du opretter forbindelse til, og altid vælg sikre netværk, når du har adgang til deres adgangskoder.
  • Adgang til internettet på din bærbare computer kan opnås via både kablede og trådløse protokoller. For at forbinde din computer skal du først afgøre, om din bærbare computer tilbyder tilslutningsmuligheder og derefter lære at få adgang til de tilgængelige internetforbindelser. Uanset din bærbare producent eller model type forbliver de processer, der beskrives, de samme.