Sådan fjerner du en domænecontroller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på den domænecontroller du vil fjerne, og vælg 'Kør'. Indtast 'dcpromo / forceremoval' (uden citater) i tekstboksen og tryk på 'OK' knappen. Dette åbner et konfigurationsvindue, der styrer dig gennem processen med domænecontroller demotion.

2.

Klik på 'Næste' på åbningsskærmmenuen. Klik på knappen 'Næste' igen på informationssiden, der advarer dig om styring af demotion.

3.

Indtast administratoradgangskoden. Dette er nødvendigt for at fjerne en domænecontroller fra et Windows-netværk. Klik på knappen 'Næste'.

4.

Klik på knappen 'Afslut' på det sidste skærmbillede. Domænecontrolleren fjernes fra netværket. Klik på 'Genstart', når du bliver bedt om at genstarte din maskine.

Domain controllers giver centrale steder til Windows netværksrettigheder og computere konfigureret på netværket. En domænecontroller er 'promoveret' som en hovedserver på netværket. Hvis serveren styrter eller har for mange problemer, kan netværksadministratoren fjerne det fra netværket. Processen kaldes 'demotion', fordi serverens domænecontrolleregenskaber fjernes, og maskinen bliver en stand-alone computer. Processen udføres på den domænecontroller-maskine, du vil fjerne.