Sådan konfigureres zonealarm på en DNS-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Zonalarm' -mappen, og klik derefter på genvejstasten 'Zone Alarm Pro'. Dette åbner din Zone Alarm applikation.

2.

Klik på fanen 'Expert'. Dette åbner en liste over i øjeblikket konfigurerede porte og programmer, der er tilladt at få adgang til maskinen. Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje en ny protokol til din DNS-server.

3.

Klik på knappen 'Rediger' i 'Protokol' i konfigurationsvinduet. Der vises en ny dialogboks. Vælg 'TCP' i rullemenuen, der vises.

4.

Indtast '53' i destinations- og kildeportnumre. Vælg 'Any' i tekstfelterne ud for hvert portnummer. Dette tillader opkald til DNS til udgående og indgående trafik på DNS-serveren.

5.

Indtast en beskrivelse i tekstboksen 'Beskrivelse'. Dette trin er valgfrit, da beskrivelsen kun er til din interne reference. Klik på knappen 'OK'. Dette gemmer firewallindstillingerne og aktiverer DNS-opkald på din server.

Zone Alarm er et softwareprogram, der kører på enhver Windows-maskine, der beskytter computeren mod uautoriseret adgang. Softwaren blokkerer åbne porte på maskinen, hvilket blokerer indkommende forbindelsesforsøg. Den beskytter også mod spyware eller andre ondsindede programmer ved at blokere adgangen til internettet. Hvis maskinen er vært for navngivningstjenesten (DNS) for netværket, åbnes DNS-porten for at give brugerne mulighed for at kommunikere med maskinen.