Sådan tilsluttes to pc'er med et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af et crossover-kabel til Ethernet-porten på en af ​​de to computere, du gerne vil tilslutte. Sæt derefter den anden ende af crossover-kablet i Ethernet-porten på den anden computer.

2.

Tænd begge computere (hvis de ikke allerede er på).

3.

Klik på 'Start' og derefter højreklik på 'Computer.' Klik på 'Egenskaber'. Klik på 'Computer Name'. Klik på 'Change' og indtast et navn i feltet 'Arbejdsgruppe'. Gentag dette trin, og skift arbejdsgruppens navn på den anden computer, der passer til den, du brugte på den første computer.

4.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Åbn 'Netværksforbindelser.' Højreklik på ikonet 'Local Area Network' og klik på 'Properties'. Klik på 'General', og vælg derefter 'Internet Protocol (TCP / IP).' Når du har gjort dette, skal du klikke på knappen 'Egenskaber'. Gentag dette trin på anden computer.

Klik på den lille cirkel ved siden af ​​'Brug følgende IP-adresse.' Skift numerisk værdi i 'IP-adresse' boks for at læse '192.168.0.1.' Skift numerisk værdi i 'Subnet Mask' boksen for at læse '255.255.255.0.' Skift numerisk værdi i 'Standard Gateway' boksen for at læse '192.168.0.2.' Gentag dette trin på den anden computer.

6.

Klik på 'OK' boksen på begge computere. Hver computer kan identificere den anden og begge maskiner vil nu blive tilsluttet via crossover-kablet.

For at forbinde to personlige computere til filoverførselsformål kræves et crossover-kabel. Dette kabel giver dig mulighed for at oprette hvad der egentlig er et rudimentært computernetværk. I modsætning til et traditionelt netværk bruger du ikke en enhed som en computerrouter, og der er kun to computere tilsluttet, i modsætning til mange. Du behøver ikke at være en computer whiz for at forbinde to pc'er med et crossover-kabel.