Sådan hentes Wi-Fi til en computer med en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den trådløse routerens vekselstrømsadapter til en stikkontakt, hvis du ikke allerede har gjort det. Tilslut dit kabel eller DSL-ledning til den tilsvarende port på modemets bagside. < /p>

2.

Kobl et ethernet-kabel mellem ethernetporten på modemet og porten på den trådløse router, der er mærket enten 'ethernet' eller 'wide area network.'

p> 3.

Indsæt den trådløse routerens installations-cd i computerens diskdrev, hvis routeren inkluderede en cd. Følg vejledningen på skærmen for at installere routerens software.

4.

Naviger til 'Kontrolpanel' i menuen Start. Vælg 'Netværks- og delingscenter', og vælg derefter 'Indstil en ny forbindelse eller et netværk' -indstilling.

5.

Vælg 'Indstil et nyt netværk' og klik 'Næste.' Indtast et navn til dit netværk, og indtast derefter en sikkerhedsnøgle, hvis du vil bruge en. Klik på 'Næste'.

Højreklik på netværksikonet i meddelelsesområdet nederst til højre på computerens skrivebord. Klik på navnet på dit netværk og vælg derefter 'Connect'.

7.

Indtast den sikkerhedsnøgle, du tidligere har angivet, og vælg 'OK' for at oprette forbindelse til Wi-Fi-forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Hvis din computer ikke har et trådløst netværkskort, der allerede er installeret, behøver du ikke at skille computeren ud og installere den manuelt. Du kan købe en USB trådløs adapter via en elektronik butik og tilslutte den til din computers USB-port.
  • Når du tilslutter til en Wi-Fi-kilde på et offentligt sted som f.eks. en kaffebar, behøver du kun for at åbne netværksikonet og derefter vælge 'Connect' i stedet for at gå igennem processen med at oprette et helt nyt netværk.
  • I Windows Vista kan du hente listen over tilgængelige netværk ved at klikke på ' Connect to '-ikonet i menuen Start. Vælg navnet på netværket og vælg derefter 'Connect.'
  • Du behøver ikke installere routersoftwaren eller gennemgå netværksskabelsesprocessen på andre computere, der skal oprette forbindelse til dit netværk. Du skal blot få dem til at lokalisere netværket, klikke på 'Connect' og indtaste din sikkerhedsnøgle.
  • Enhver computer med en trådløs netværksadapter kan surfe på internettet via en Wi-Fi-forbindelse ved at få adgang til en trådløs router. Før du kan begynde at sende beskeder til venner eller kontrollere sportsresultater, skal du dog først konfigurere din router og derefter oprette et nyt trådløst netværk. Opsætning af et trådløst netværk og tilslutning til det kræver kun et par enkle klik og tastetryk i Windows 7-operativsystemet.