Sådan installeres en Ethernet Controller Driver i XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find mærke og modelnummer på Ethernet-kortet inde i din Windows XP-computer. Du kan finde disse oplysninger ved enten at kigge i den oprindelige brugsanvisning, der fulgte med din computer, ved at kigge på computerens produktwebsted fra det firma, du købte det fra eller ved at åbne din computerskal og se på Ethernet-kortet.

2.

Åbn din webbrowser.

3.

Gå til hovedwebstedet for det firma, der fremstillede din computers Ethernet kort. For eksempel, hvis dit Ethernet-kort blev fremstillet af Dell, ville du gå til Dells websted.

4.

Find 'Søg' boksen på producentens hjemmeside. Klik en gang indeni af det og brug derefter tastaturet til at indtaste modelnummeret på dit Ethernet-kort, som du fandt i 'Trin 1.'

Når du klikker på 'Søg', trækkes produktwebstedet op til din Windows XP-computers mærke og model af Ethernet-kort.

5.

Rul ned til afsnittet 'Downloads'. Klik på linket for den nyeste version af controller-driveren for den pågældende enhed for at downloade den pågældende fil til din computer. Når filen er færdig, kan du afslutte din webbrowser.

6.

Højreklik på Ethernet controller-driverfilen og klik på 'Åbn'. Klik på 'Uddrag' fra værktøjet, der åbnes på skærmen. Dette installerer din Ethernet controller driver i din Windows XP computer. Genstart din computer, og din Ethernet-enhed vil nu være i drift.

En 'controller driver' (også kaldet en 'software driver' eller en 'enhedsdriver') er et lille computerprogram, der er integreret i den måde computeren opererer på. Hvert stykke hardware i din computer, herunder dit Ethernet-kort, har en controller driver, der er i konstant kommunikation med dit operativsystem. Denne driver lader dit operativsystem bruge enheden, hvilket igen giver dig mulighed for at bruge enheden også. Hvis du vil installere en Ethernet controller-driver på din Windows XP-computer, skal du nok vide, hvilken driver du skal downloade.