Sådan opretter du trådløs computer Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern eksisterende forbindelser, f.eks. dit ADSL-modem (asymmetrisk digital abonnentledning), fra stikkontakten.

2.

Connect din trådløse router til din bredbåndstilførsel. Hvis du har kabelbredbånd, skal du forbinde kabelledningen til din router. Alternativt kan du have en ADSL-linje. Disse bruger normale telefonstikkontakter.

3.

Link computeren til din trådløse router ved hjælp af et ethernet-kabel. Ethernet-porten til både din computer og router kan være på bagsiden af ​​hver enhed. Tilslut din router til en stikkontakt.

4.

Tænd for din trådløse router. Tillad det at starte op og etablere en bredbåndsforbindelse. Det kan tage nogle minutter. Et lys skal angive, hvornår en forbindelse er lavet.

5.

Få adgang til din router-IP-adresse på din computer. Du kan finde ud af, hvad adressen er i din router instruktionspakke. Kig efter henvisninger til router login-adresse. Indtast adressen i din webbrowser, f.eks. Internet Explorer eller Firefox. Indtast loginoplysningerne som ønsket. Disse kan leveres sammen med din router.

6.

Vælg et navn til dit netværk. Dette kaldes SSID. Du kan vælge et hvilket som helst navn du kan lide. Vælg en sikkerhedsindstilling. Wi-Fi-beskyttet adgang (WPA eller WPA2) er den mulighed, som Wi-Fi Alliance anbefaler.

7.

Indtast et kodeord for dit netværk. Længere adgangskoder ved hjælp af en kombination af bogstaver og tal er mere sikre. Klik på 'finish' eller lignende.

8.

Afbryd ethernetkablet fra computeren. Besøg dit kontrolpanel og søg efter tilgængelige trådløse netværk. Dit netværk skal være angivet. Klik på netværket og indtast dine loginoplysninger for at oprette forbindelse.

Oprettelse af et trådløst netværk i dit hjem betyder, at du kan oprette forbindelse til internettet med enhver trådløst aktiveret enhed, når du er inden for rækkevidde. Det betyder også, at flere computere kan få online på samme tid gennem et enkelt adgangspunkt --- nyttigt til familier eller husholdninger med mere end en maskine. De fleste moderne computere har indbyggede trådløse modtagere og modemer. Derfor kan oprette et trådløst internetnet kun kræve at arbejde med den trådløse router, din computer og dit bredbåndsadgangspunkt.