Sådan styres VNC-sessioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serverklient

1.

Åbn din webbrowser. Hvis du bruger en trådløs router, skal du kontrollere dine UPNP-indstillinger for at sikre dig, at de er aktiveret. For at kontrollere indstillingerne skal du indtaste routers opsætningsside. Indstillingssideadresser varierer fra router til router, men en fælles adresse er '192.168.1.1'. Indtast den pågældende adresse i din webbrowsers adresselinje og tryk på 'Enter'. ' Find overskriften til UPNP og sørg for, at den er aktiveret. Hvis din routerens adresse er anderledes, skal du kontakte din routerens dokumentation.

2.

Download serverversionen af et VNC program (se Resources). Hvis der er separate server- og klientversioner, skal du sørge for at downloade serverversionen. Nogle nyere VNC-programmer bruger en samlet klient. Gem programfilen til dit skrivebord eller et sted, du nemt kan huske.

3.

Dobbeltklik på den downloadede programfil for at starte installationsprogrammet. Følg installationsanmodningen og genstart din pc om nødvendigt.

4.

Bestem din IP-adresse. Peg din browser til 'http://www.whatismyip.com' og skriv ned din IP-adresse. Lad værtscomputeren køre og forbindes til internettet, når serverklientprogrammet kører. < /p>

5.

Start VNC-serverklienten. Indstil din adgangskode på indstillingssiden. Sørg for at det er svært at gætte, da åbning af en VNC-forbindelse til din computer vil give den fjernklient fuld a ccess til serveren.

Fjernklient

1.

Sørg for at du har internetadgang på din fjerncomputer. Peg din webbrowser på VNC softwareens download side og download klientversionen af ​​softwaren.

2.

Dobbeltklik på programfilen for at starte programmet. kræver installation, følg installationsanmodningerne og genstart om nødvendigt. I dialogboksen 'VNC Server' skal du indtaste din IP-adresse på din servercomputer. Indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det.

3.

Kontroller din fjernserver, som om du var på den computer. Du har fuld adgang til alle dine filer, mapper og indstillinger. Når du er færdig, skal du afslutte fjernprogrammet for at annullere forbindelsen.

Virtual Networked Computing (VNC) er et fremragende supportværktøj samt en bekvem måde at få adgang til eksterne computere på arbejde eller hjemme. Ved oprettelsen var oprettelsen af ​​en VNC-forbindelse et kompliceret rod på åbning af porte og videresendelse af pakker, men med moderne VNC-klienter er alt, du behøver, en IP-adresse og en adgangskode til at oprette forbindelse til et fjernsystem. Når du er tilsluttet en fjernklient via VNC, kan du styre sessionen, ligesom du styrer din hjemmecomputer.