Sådan tilsluttes et DSL-modem til en fireportsrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem til, hvor DSL modemet aktuelt er tilsluttet. Se på bagsiden af ​​dit DSL modem. Der vil være en Ethernet-port, der ligner en telefonport, kun den er lidt større. Sørg for ikke at forvirre Ethernet-porten med den standard telefonport, der også vil være placeret på bagsiden af ​​DSL-modemet. Hvis der kommer et Ethernet-kabel ud af porten, skal du spore den anden ende af kablet. Tag stikket ud af det, den er tilsluttet, og lad den anden ende af kablet stadig være tilsluttet modemets Ethernet-port.

2.

Slut modemet til routeren. slutningen af ​​Ethernet-kablet, der ikke er tilsluttet modemet og tilslut det til Ethernet-porten, der er mærket 'WAN,' 'Internet' eller er farvet gul på bagsiden af ​​din router. Sørg for, at du ikke tilslutter kablet i en af ​​de nummererede Ethernet-porte, der også findes på bagsiden af ​​din router. Hvis der aldrig var et Ethernet-kabel tilsluttet modemet, skal du slutte den ene ende af et Ethernet-kabel til modemets Ethernet-port og den anden til Internet port på bagsiden af ​​routeren.

3.

Nulstil begge enheder. De fleste modem og routere skal nulstilles, før de genkender, at de er blevet tilsluttet en ny enhed. For at gøre dette skal du blot tage stikkene ud af både modem og router og lade dem frakoble i 30 sekunder. Sæt dem i igen og lad det tage yderligere 20 til 30 sekunder, før modemet kan køre igennem opstartscyklusen og etablere forbindelsen med routeren.

Tips og advarsler

  • Selvom din router er fysisk forbundet til dit DSL-modem, fungerer det højst sandsynligt ikke, før det er konfigureret korrekt. For at gøre dette skal du køre installations-cd-rom'en, der fulgte med routeren, hvis du har købt den ny, eller kontakt den routerens tekniske producent, og få kundeservicepersonalet til at gå igennem konfigurationsprocessen.
  • En router er en hjemme netværksenhed, der giver dig mulighed for samtidig at bruge internettet på flere enheder. Oprettelse af en router i hjemmet betyder at du kan bruge internettet på en hjemmecomputer og en anden enhed, der er i stand til at surfe på internettet uden besværet med at skulle flytte modemet. Moderne routere er blevet ganske enkle og brugervenlige, og selv den mindst tech-savvy bruger burde ikke have problemer med at forbinde en og skabe et hjemmenetværk.