DSL Vs. Kabel Vs. Satellithastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL

DSL er kort for digital abonnentlinje og er en teknologi, der leveres af det lokale telefonselskab over POTS, bedre kendt som almindelig gammel telefontjeneste. Lokale telefonselskaber har en stor fordel, når de leverer DSL, fordi der ikke er brug for nogen installation. Ved at levere internetservice, der kører på det eksisterende telefonnet, kan telefonselskaber aktivere et ekstra signal og give brugerne mulighed for at komme online ved bredbåndshastigheder. Den eneste opsætning omfatter et DSL-modem (også kendt som en DSL-bro) og DSL-filtre til telefonstikkene.

DSL-service til boliger varierer fra 128 kb per sekund til 3 Mb pr. Sekund. De fleste DSL vil have en separat hastighed for upload, kaldet asynkron DSL. Endelig er en anden faktor i DSL-hastighed afstand fra omstillingsstationen. På grund af kobberens art med netværk skal en abonnent være en X mængde fødder fra den pågældende omstillingsstation. De faktiske hastigheder, der modtages på boligen, vil nedbrydes, da afstanden stiger.

Kabel Internet

I midten af ​​2000'erne leverede næsten alle kabelvirksomheder i USA et bredbåndsinternet. Kabel Internet er baseret på DOCSIS-protokollen og tilbyder hastigheder mellem 1 Mb pr. Sekund og 6 Mb pr. Sekund. Med DOSIS-versioner er to og tre implementationshastigheder steget til 101 Mb pr. Sekund. En advarsel af kabel Internet er praksis med 'capping' båndbredde. Ved at måle brugen sikrer virksomhederne, at 'båndbredde hogs' ikke bruger for meget af tjenesten og nedbryder den service til andre.

Satellit Internet

Satellit bruges hovedsagelig i landdistrikter, hvor det hverken er DSL eller kabel Firma forudsat internet er til rådighed. En parabolantenne er monteret oven på boligen, hvor datastrømmen overføres til en satellit og derefter stråles ned tilbage til udbyderens station. På grund af de lange afstande, som dataene skal rejse, er latens den største bekymring. Dataoverførsel kan have en ventetid på op til 900 ms. På grund af denne høje måling bliver alle internetintensive processer stort set ubrugelige. Imidlertid slår downloadhastigheden ud af dial-up-adgangen på grund af den maksimale downloadhastighed på 1 Gb per sekund, selvom gennemsnitshastigheden er omkring 1 Mb pr. sekund.

Pris

Mens hastigheder er vigtige, afgør prisen for det meste valg for bredbåndsinternet. Priserne varierer meget afhængigt af en række faktorer: leverandøren, pakkerne der tilbydes , placering af hvor du bor og tilgængelighed af tjenester i dit område. Da konkurrencen er vokset mellem virksomheder, har bundling drevet priserne for forbrugerne, hvis de vælger at kombinere flere tjenester med et firma. Den fælles bundling har tilbudt For de fleste forbrugere kaldes der sædvanligvis 'triple play'. Disse er normalt en bundling af tv, internet og telefon og tilbyder en betydelig rabat på alle tre. Dette har givet anledning til debatten om, hvorvidt det er fornuftigt at sætte alle livsvigtige husstandstjenester med en udbyder i tilfælde af en fejl.

Brug

For de fleste brugere er enhver bredbåndsinternethastighed tilstrækkelig. For at kontrollere e-mail, surfe på internettet, søge efter emner online eller bare chatte med venner, vil hastigheden ikke være noget. Pålidelighed er nøglen, og for de fleste vil forskellen mellem en 1 m / s-forbindelse og en forbindelse på 10 GB pr. Sekund aldrig blive set. Da de fleste afslappede brugere bruger lille båndbredde, vil priser og pålidelighed blive anbefalet som de bedste ting at kigge efter. For lidt flere applikationer, såsom at se online video, ville DSL og / eller satellit være tilstrækkeligt. Kabel Internet når nogle af de højeste hastigheder, der er tilgængelige i landet. For applikationer som videochat eller download af store filer vil kabelinternet sandsynligvis være den bedste løsning. Det ville være klogt at analysere, hvad du 'søger' og sammenligne priser og tilgængelighed af tjenester i dit område. Når du vælger en bredbåndsinternetudbyder, er der mange valg derude, der passer til forskellige behov. Tre af de store bredbåndshastighedsudbydere er DSL, kabel internet og satellit-internet. Afhængigt af hvor du bor, kan nogle eller alle disse muligheder være tilgængelige for dig, men de kommer alle med deres egne fordele og ulemper.