Problemer i et satellitbredbåndssystem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Bredbånd giver højhastighedstilgang til internetbaseret indhold til hjemme- og forretningsbrugere. Adgang til multimedieindhold som video- og musikfiler er ofte ikke muligt uden en bredbåndsforbindelse. Ofte leveres bredbåndsforbindelser ved hjælp af landbaserede telefonkabler kaldet DSL (Digital Subscriber Lines) eller fiberoptiske kabler, men på nogle områder, især landdistrikter, er det ikke omkostningseffektivt at levere bredbåndsinternetadgang på denne måde . Bredbåndstjenester kan ofte stadig nås ved hjælp af satellitmodtagere i områder, hvor DSL og kabel ikke er tilgængelige.

Vejr

Satellitter, der bruges til at levere bredbåndsinternetadgang, er normalt placeret i en høj jordbane, hvilket betyder at det er muligt for retter i de fleste jordbaserede steder for at modtage deres signaler. Ekstreme vejrforhold, som f.eks. Lave, tykke skyer, kraftig nedbør og storme, kan alle forårsage forstyrrelser af satellitforbindelser. Brugere skal vente på, at vejrforholdene skal passere, inden internetforbindelsen kan genoptages.

Hastighed

Teknologien, der er involveret i at levere internetadgang via satellit, er dyrere at implementere end DSL og kabel. Båndbredde, hvilket betyder mængden af ​​data, der kan overføres og modtages per sekund, har en tendens til at være meget lavere end den, der leveres af DSL og kabelleverandører til en lignende pris. Typisk er downloadhastigheder på 500 kbps (kilobits per sekund) og uploadhastigheder på 40 til 56 kbps blevet tilbudt af satellitudbydere til en lignende pris for DSL / kabelleverandører, der tilbyder downloadhastigheder på 3000 kbps og uploadhastigheder på 256 til 400 kbps.

Latency

Den tidsforsinkelse, der opstår ved at sende et signal til at blive modtaget, kaldes latens. Satellitter, der bruges til at levere internetadgang, er placeret tusinder af miles over jorden, så der er en forsinkelse, da signalet sendes op til satellitten og sendes ned igen fra satellitten til modtagestationen på jorden. Latency måles i millisekunder (tusindedele af et sekund), og DSL / kabelforsinkelse kan typisk måles mellem 50 og 100 millisekunder, mens satellitforbindelse latens sandsynligvis vil være 500 millisekunder (et halvt sekund) større end det. Dette gør en satellitbaseret bredbåndsforbindelse vanskeligt at bruge til applikationer som onlinespil eller internettelefontjenester.