Sådan opretter du forbindelse til internettet ved hjælp af et WiFi-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, om din computer har et internt trådløst kort eller ej. Disse oplysninger vil blive opført blandt specifikationerne på din computer, som du bør kunne finde i din computer manual. Alternativt kan du kontrollere, om du har et aktivt trådløst ikon på skrivebordet. Dette ikon er placeret på højre side af nederste værktøjslinje på en Windows-maskine og på højre side af den øverste værktøjslinje på en Mac.

Hvis du har et internt trådløst kort, vises dette ikon prominent og skal angive, at det er aktivt og modtager et signal fra et vilkårligt antal lokale trådløse kilder. Hvis dette ikon og dets aktivitet er fraværende, har du muligvis ikke et internt trådløst kort.

2.

Find og brug et eksternt trådløst kort, hvis du ikke har en intern. Disse er relativt billige og nemme at bruge. Eksterne USB-baserede trådløse kort anbefales på grund af deres yderste brugervenlighed og plug-and-use kapacitet (se 'Ressourcer'). Disse kort skal blot tilsluttes direkte til en USB-port på din computer. Disse porte findes på siderne af en bærbar computer og enten på bagsiden af ​​stationære computere eller bag et frontpanel på computerens tårn.

3.

Genindvind computeren til et område, der sandsynligvis vil have et åbent trådløst netværk, som du kan deltage i ved hjælp af dit nye eksterne trådløse USB-kort. Nogle boliger og kontorer tilbyder åbne netværk. Derudover tilbyder virksomheder som Starbucks, McDonalds og flere åbne WiFi-hotspots, ligesom mange offentlige biblioteker.

4.

Klik på det trådløse ikon på skrivebordet for at se en liste over tilgængelige trådløse netværk i dit område. Igen varierer placeringen af ​​dette ikon afhængigt af computerens operativsystem. Vælg det trådløse netværk, du vil deltage i, fra listen, der vises. Efter et øjeblik skal du modtage besked om, at du er tilmeldt netværket.

WiFi-kort arbejder for at aktivere trådløs internetbrug ved at lade din computer kommunisere med en lokal trådløs router for at forhandle din adgang til et WiFi-netværk. Kortet henter på de signaler, der sendes ud fra disse routere, og advarer dig om deres tilgængelighed. Computere kan enten bruge et internt trådløst kort til at opnå dette (hvis de har en), eller alternativt et eksternt trådløst kort. Begge er egnede alternativer, som kan opstilles og bruges hurtigt af selv en nybegynder computerbruger.