Sådan tilsluttes en bærbar computer til en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd den trådløse router og lad den starte op. Routeren er klar, når alle kategorier har et grønt lys ved siden af ​​dem.

2.

Tænd for din computer og tænd for lufthavnen (når du bruger en Mac) øverst til højre på skærmen. Lufthavnen vil automatisk begynde at søge efter netværk. Når dit netværk kommer op, skal du klikke på 'Connect'. Hvis din bærbare computer kører Windows, skal du tilslutte netværkskablet, der fulgte med routeren, til en af ​​de åbne USB-porte på din bærbare computer og derefter tilslutte den anden ende til en åben port i routeren.

3.

Indtast adgangskoden, der findes på bunden af ​​din trådløse router. Når du har indtastet adgangskoden korrekt, vil din computer oprette forbindelse til routeren, og du vil kunne bruge internettet. Din bærbare computer vil også huske dette netværk, så du behøver ikke at indtaste dit kodeord igen. Nogle Windows-computere kræver, at du først klikker på Internet Explorer og indtaster den webadresse, der fulgte med routeren. Når du er på siden, vil adgangskodeprompter komme op.

Mange mennesker køber trådløse routere og er spændte på at sætte dem op, men har svært ved at forbinde deres computer til netværket. Det er nemt at konfigurere en trådløs router, da du kun skal tilslutte den, tænd for komponenterne og lad den aktiveres. Tilslutning af en bærbar computer til en trådløs router er også meget enkel - det kræver primært at kende adgangskoden til det netværk, som du forbinder.