Sammenligning af DSL-hastigheder og kabelhastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL

Citerede DSL-hastigheder spænder fra 768 Kbps til så højt som 8 Mbps. De faktiske hastigheder vil dog variere fra bruger til bruger baseret på en faktor: Afstanden fra abonnenten til leverandørens nærmeste centralkontor. Jo tættere en abonnent er, jo hurtigere en forbindelse bliver. Men det fungerer begge veje. længere en abonnent er fra det nærmeste centrale kontor, jo langsommere en forbindelse vil være. Efter ca. 3 miles afstand mellem de to, har de fleste DSL signaler falmet for meget til at blive brugt.

Kabel

Kabel har den fordel at være til rådighed for at give abonnenter med samme forbindelseshastighed uanset deres afstand fra kabeludbyderens centrale kontor. Derudover er kabel-internet normalt overlegen DSL i både download- og uploadhastigheder. Men da kabelinternet deles blandt andre brugere på et netværk, er det meget mere påvirket af kraftig trafik, hvilket aftager betydeligt, når mange abonnenter forsøger at bruge det på en gang.

Båndbreddeprøver

Ifølge båndbreddeprøver indsendt til dslreports.com, kabel internetforbindelser holde de 16 bedste steder i downloadhastigheder, så kabel er klart det overordnede valg med hensyn til ren båndbredde.

Latency

DSL giver abonnenterne en lidt lavere latenstid end kabel, hvilket betyder at det tager mindre tid for en pakke data at rejse til og fra centralkontoret. Dette gør DSL til et lidt bedre valg for abonnenter, der ønsker at bruge internettet til voice over internetprotokol, videokonferencer, online spil og andre realtidsapplikationer.

Net Neutralitet

Seneste retsafgørelser mod Federal Communications Commission at bredbåndsinternetudbydere har ret til at sprede internettrafik baseret på brugsdata. Dette er grim nyheder for alle bredbåndsinternetabonnenter, især dem, der abonnerer på kabel-internet, som kan forvente at få deres downloadbåndbredde begrænset afhængigt af, hvordan de bruger internettet. Blandt de private internettjenester er DSL og kabel de mest almindelige valg. Med fiberoptisk service eller FiOS, der er tilgængelig eller på vej i mange områder, vil sammenligningen af ​​DSL- og kabelhastigheder have mindre fortjeneste, men det er stadig yderst vigtigt for dem uden FiOS. Mange faktorer spiller i sammenligning af DSL og kabel internet hastigheder.