Typer af computere, der anvendes i banker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Banker bruger en bred vifte af computere til at udføre regelmæssige, daglige operationer. Computere gør det muligt for bankpersonale effektivt at gennemføre transaktioner, behandle kundebehov, forudsige fremtidige tendenser, udarbejde interne og eksterne rapporter, kommunikere med nøgleaktører og generere overskud. Bankedatamaskiner omfatter store mainframedatamaskiner - som ofte er store nok til at fylde hele lokalet - til mindre håndholdte personlige digitale assistenter.

Mainframe-computere

Mainframe-computere, der bruges i pengeinstitutter, gemmer data vedrørende klient records, indenlandske operationer og andre vigtige behandling oplysninger. En stor bank med adskillige grene kan have en mainframe computer i sit centrale hovedkvarter og forbinder terminaler placeret i hver af sine grene. En af de største fordele ved en mainframedatabase til banksektoren er dens evne til at udføre tidsdeling. Tidsdeling giver flere brugere adgang til den samme computer (og dens ressourcer) samtidigt. Mainframe-computere har utrolig hurtige datahastigheder og indbyggede fejltolerance-mekanismer, reducerer arbejdskraftomkostninger og understøtter en lang række arbejdsbelastninger og uafbrudt behandling. Ifølge 'Forståelse af computere: I dag og i morgen, Omfattende', kaldes mainframe-computere undertiden som enterprise-class-servere eller high-end-servere. Eksempler på mainframe-computere, der anvendes af banker, omfatter Fujitsu-ICL VME og BS2000-maskiner.

Minicomputere

Minicomputere er en klasse af computermaskiner, der strækker sig i størrelse mellem store mainframedatorer og mindre pc'er. De fungerer som internet servere og netværksservere i bankvirksomhed. Ifølge 'Telekommunikation: En nybegynder' -guide kan 'minicomputere' skifte fra centraliseret til distribueret behandling. Banker bruger minicomputere som fillagringssystemer til at køre e-mail-systemer og udføre internetoperationer. Den typiske minicomputer kan understøtte mere end 64 terminaler. Eksempler på minicomputere, der anvendes i banker, omfatter Wang Laboratories 2200 og VS-serien og Nova fra Data General.

Personlige computere

Individuelle brugere bruger typisk pc'er til at udføre operationer. Personlige computere eller mikrocomputere, enten funktion som en del af et større netværk (WAN) eller lokalnetværk (LAN) eller som uafhængige, selvstændige enheder. PC'er, der anvendes i banksektoren, er programmeret til at køre regneark, tekstbehandling og databaseprogrammer ud over webbrowsere og e-mail-klienter. Mikrocomputere, der typisk bruges i banker, omfatter tablet pc'er, notesbøger og bærbare computere, stationære computere, Palmtop-computere, programmerbar regnemaskine s og personlige digitale assistenter.