Definition af internetfiltrering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning af internetfiltrering

Internetfiltrering refererer til at blokere uønsket indhold på internettet. Det hjælper dig med at filtrere og nægte adgang til uønsket materiale. Den person, der opretter filteret, giver et system til at blokere visse data. Det kan omfatte reklame, virus, seksuelt indhold, filoverførsel eller andet offensivt materiale. Når en bruger foretager en anmodning om en webside, der er blevet blokeret, holder internets filteret forespørgslen fuldført. Det enten blokkerer det helt eller omdirigerer det til et andet sted.

Internetfiltrering via DNS-forgiftning

Den nemmeste måde, hvorpå internetfiltrering udføres, er ved at ændre internetudbyderens DNS, så hver gang en bruger indtaster URL til en blokeret hjemmeside, vil den rigtige IP-adresse ikke blive indsamlet af webbrowseren, og brugeren vil blive henvist til et andet sted. Denne metode til internetfiltrering er kendt som DNS-forgiftning. Denne metode kan dog nemt svigte, hvis nogen ved, hvordan man retter DNS-indstillingerne og ændrer dem normalt igen.

Blacklisting-URL'er

Dette er en anden måde at filtrere internettet på, hvor der opstår svarte lister med uønskede webadresser. Når en bruger forsøger at åbne en af ​​disse webadresser, er forespørgslen ikke gennemført. Så simpelt som det lyder, er det underlagt en masse debat om hvilke sider der skal blokeres. For eksempel kan en webside, der er offensiv i en persons synspunkt, være helt fint for en anden. Derfor opstår tvister over sortelistede websteder, fordi mange meninger er forskellige.

Problemer med internetfiltrering

Få adgang til blokerede websteder er mulige ved at ændre indstillingerne for Domain Name System. Derfor kan enhver med lige lidt viden om Domain Name System nemt overvinde hele DNS-forgiftningssystemet. Det største problem er, at der ikke er nogen måde at blokere en bestemt webside på. Brug af DNS-forgiftning, fordi hele domænet er filtreret ud på én gang.

Anvendelse af internetfiltrering

Disse dage anvendes internetfiltrering på forskellige felter. Kontorer kan blokere online fildeling, college laboratorier kan nægte adgang til visse websteder og forældre og værger kan begrænse deres børns onlineaktiviteter. Alt dette kan gøres via internetfiltrering ved hjælp af filtreringssoftware. Med det kan du nemt tjekke enhver internetaktivitet på din computer. Internettet er en online encyclopædi med information om stort set alle emner. Du kan få adgang til utallige artikler og billeder, og dele filer med information på internettet. Men med alle disse funktioner har der også været et øget behov for at undersøge aktiviteter over internettet. Internetfiltrering har vist sig at være en vigtig måde at filtrere uønsket materiale på. Være seksuel, subversiv eller hvad du anser som farlig, kan du filtrere det hele.