Hvad er en e-mail-postkasse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En e-mail-postkasse er en e-mail-adresse, der gemmer meddelelser i en indbakke, ifølge Plusnet. Teknikere beskriver det nogle gange som en elektronisk, der svarer til en almindelig postkasse.

Hvordan e-mail-postkasser virker

Email-adresser indeholder hemmelighederne til, hvordan e-mail-postkasser fungerer. De ser normalt sådan ud: yourmailboxname@company.com. Alt før @ er navnet på postkassen. Du navngiver postkassen, når du opretter din e-mail-adresse. Alt efter @ refererer til din e-mail-udbyder.

Din e-mail-udbyder har en server, hvor de lagrer data. Denne server er som et postkontor. Meddelelser rejser til denne server via internettet i form af elektroniske data. Beskederne bruger navnet på din tjenesteudbyder i e-mail-adressen for at finde det specifikke postkontor eller den server, du bruger. Virksomhedsserveren gemmer alle de e-mails, du får fra andre personer. Inde i dette 'postkontor' er mange separate postkasser eller indbakke. Alle dine beskeder gemmes i den specifikke boks, der kun har dit navn på den. Når du går til din indbakke på din computer, beder du serveren om at vise dig alt, hvad de har gemt for dig.

Postkasser og aliaser

Et alias er en anden emailadresse. Den videresender alt i din oprindelige email indbakke til en anden indbakke. Dette er nyttigt, hvis du har oprettet flere emailadresser, men kun ønsker at logge ind på en konto for at se alle dine meddelelser.

Fordele

Selv om nogle udbydere opkræver deres e-mail-tjenester på grund af alle de klokker og fløjter, de indbefatter, giver mange udbydere dig ikke noget. Det er miljøvenligt, da du ikke behøver at bruge papir. Det er meget hurtigere end traditionel mail og tilgængelig fra flere steder end almindelig mail. Endelig gør e-mail det meget nemt at drive forretning online, da virksomhederne kan bruge din e-mail-adresse til at bekræfte ordrer og transaktioner.

Bekymringer

Crooks og forretningsfolk sender sommetider spam eller junk email-meddelelser, som forstyrrer din elektroniske postkasse. Nogle af disse spambeskeder gør dig i stand til at udlevere personlige data, som f.eks. Bankkontooplysninger, hvilket sætter dig i fare for bedrageri og identitetstyveri. Derudover kan folk, der er særligt teknologiske, være i stand til at udnytte teknologiske smuthuller for at få adgang til dine meddelelser, hvis serveren og din internetforbindelse ikke er beskyttet korrekt. Med folk, der bruger computere til både underholdning og erhvervslivet, vælger mange computervirksomheder i 2010 at levere e-mail-tjenester. Ifølge Mark Brownlow fra Email Marketing Reports er virksomheder som Yahoo, Microsoft og Google ledere i disse tjenester. Men selv disse ledere gør det til tider ikke klart for deres kunder, præcis hvad e-mail eller e-mail-postkasse er. Dette bliver problematisk, hvis du skal fejlfinding af e-mail-postkasseproblemer.