Hvordan fungerer Microsoft Remote Desktop?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilgængelighed

Tilgængelighed afhænger for det meste af operativsystemet på den eksterne computer. Klientcomputeren eller computeren, du forbinder fra, kan bruge ethvert operativsystem fra Windows XP Professional på op. Fjerncomputeren skal dog bruge udgaver af XP Professional eller Vista Business, Ultimate eller Enterprise operativsystem. Fjernskrivebord er ikke aktiv som standard, så du skal aktivere det på både klient og værtscomputeren, fra afsnittet 'System og vedligeholdelse' i Windows Kontrolpanel, inden du bruger.

Krav

Værtscomputeren skal 'Sleep' eller 'Hibernate' indstillingerne er indstillet til 'Never,' som en ekstern desktop-forbindelse kræver, at værtscomputeren er tændt og i en aktiv tilstand. En internetforbindelse giver netværksadgang, og du skal have tilladelser, der giver adgang til værtscomputeren. Enten kan du eller din netværksadministrator tilføje dit brugernavn til listen over fjernbordsbrugere fra afsnittet 'System og vedligeholdelse' i Windows Kontrolpanel. Derudover har du brug for computerens fulde computernavn. Det fulde computernavn er tilgængeligt fra startmenuen 'Welcome Center'.

Process

Når du starter en ekstern desktop-session, sender klientcomputeren et signal via en standard 'lytteport' 3389 over internettet til værtscomputer, der beder om tilladelse til at oprette forbindelse og logge på. Værtscomputeren reagerer ved at bede om din logon-legitimationsoplysninger, som den verificerer over for en liste over fjernbordsbrugere, der bruger en intern godkendelsesproces. Når du logger på, viser data og tastaturstrøg fra værten til klientcomputeren, så du kan se og arbejde med værtscomputeren som om du sidder direkte foran den. En ting at huske på er, at Remote Desktop kun tillader en forbindelse. Hvis nogen forsøger at bruge værtcomputeren, ophører din fjernforbindelse automatisk.

Sikkerhed

Microsoft giver et antal sikkerhedsrelaterede funktioner, som du kan bruge til at øge sikkerheden for en ekstern desktop-forbindelse. Du kan begrænse antallet af brugere, der er i stand til at oprette forbindelse, indstille en konto til låsningspolitik, kræve adgangskoder, kryptere datatransmission, ændre porten, som klientcomputeren 'lytter' til og opretter en IP-adresse 'Hvid liste'. En periodisk kontrol af Microsoft Event Viewer giver en rapport, der indeholder fejlagtige logonforsøg og kontobeskyttelse. Event Viewer er tilgængelig fra afsnittet 'System og vedligeholdelse-Administrationsværktøjer' i Kontrolpanel.

Overvejelser

Hvis du tilslutter en hjemmecomputer til en computer på et firmanetværk, kan firewallproblemer kræve et ekstra trin før computerne kan forbinde og kommunikere. Etableringen af ​​et virtuelt privat netværk (VPN) er en måde at opnå dette på. En anden måde er at bruge en Terminal Services Gateway-server. Begge metoder kræver opsætning af enten en netværksadministrator eller et medlem af det tekniske supportpersonale. Microsoft Remote Desktop er et klientprogram, der giver dig mulighed for at få adgang til og kontrollere ressourcer og data på en fjernbetjening eller vært, computer ved hjælp af en internetforbindelse. Det er i det væsentlige fjernbetjeningssoftware. Med fjernbetjeningsfunktioner kan du få adgang til en computer fra hjemmet, uanset om arbejdscomputeren er tilsluttet et netværk.