Sammenligning af DSL, Cable u0026 Fiber Optic Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilgængelighed

Med hensyn til tilgængelighed er kablet mest tilgængeligt, med DSL kommer i tæt sekund. Fiberoptisk internet er stadig en ny teknologi og er stadig sparsomt tilgængelig.

Forbindelse

Alle tre er altid tilsluttede. DSL forbinder over almindelige kobber telefonkabler; kabel forbinder over almindelige kabel tv-ledninger; og fiber forbinder over tråde af små glasledninger, hvilket gør den til den eneste form for forbindelse, der er immun mod linieinterferens.

Båndbredde

Fiber er båndbreddekongen, der kan op til 50 Mbps-forbindelser. Kabel er andet, som regel varierer fra 3 til 10 Mbps. DSL er langsom med gennemsnitshastigheder fra 768 Kbps til 7 Mbps.

Latency

DSL og fiberoptisk internet er latens vil være meget lavere end kabel, s, hvilket vil variere afhængigt af netbrug. Dette betyder, at real-time applikationer som VoIP, videokonferencer og online gaming normalt vil være lidt bedre på DSL og fiber end på kabel.

Omkostninger

DSL er billigst og starter med omkring $20 om måneden for grundplaner og spænder op til omkring $45 for præmieplaner. Kabel er dyrere, koster omkring $40 om måneden for grundplaner og så meget som $80 for præmieplaner. Prisen på fiberoptisk internet svarer til kabel, men for en langt hurtigere forbindelse.

Sikkerhed

DSL er lidt mere sikker end kabel, fordi den ikke deler sin forbindelse med andre abonnenter i et netværk. Fiberoptisk internet betragtes som regel mere sikker end begge, fordi det er sværere at hakke glasledninger end kobberledninger. DSL-, kabel- og fiberoptisk internet er alle højhastighedsforbindelser til internet, der kan vurderes med hensyn til tilgængelighed, tilslutning, båndbredde, latens, omkostninger og sikkerhed.