Hvad er fordelene ved 3G-teknologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  3G er et akronym for tredje generationens trådløse. Udtrykket refererer til initiativet fra den internationale telekommunikationsunion, der skabte en global trådløs standard for mobil internetadgang. 3G-standarden kræver en minimumsadgang for mobilt internetadgang, der kan sammenlignes med internethastigheder for digitale abonnentledninger (DSL). Der skal også være tale om lydtelefoner med høj lydstyrke for at opfylde standarden på 3G.

Forhøjede mobilinternethastigheder

Den mest tilsyneladende fordel er boostet i hastigheder, der ydes til forbrugere på internettet. Mobiltelefoner, trådløse modemmer og datakort kan give hastigheder, der kan sammenlignes med digitale abonnentliniehastigheder. Dette bringer et hul i internetadgang i landdistrikter og områder med begrænset tilslutning og giver mulighed for forbindelseshastigheder, der i høj grad overstiger hastigheden for opkaldsadgang til internettet. Indstilling af en global standard øger tilgængeligheden af ​​internet- og trådløse taletjenester i fjerntliggende områder over hele verden.

Forbedret tilslutning

Landdistrikter og fjerntliggende områder har størst nytte af 3G-standarden. 3G giver overkommelig tale- og dataadgang på flere områder ved at opfordre telekommunikationsudbydere til at udvide sig til regioner, der tidligere blev afdækket af kommunikationsnetværk. Modtagelse af mobiltelefoner strækker sig ud over de typiske områder, der tjener et bredere udvalg af kunder og giver mere dækning for eksisterende kunder. Mobiltelefonbrugere vil opleve færre droppe opkald og bedre modtagelse på områder med 3G-dækning.

Multimediebrug

Virksomheder og personlige forbrugere vil drage fordel af den øgede hastighed og dækning. Forbrugerne vil nyde flere multimedieapplikationer og opleve forbedret drift af eksisterende applikationer. Videokonferencer i realtid er mulige med 3G-tilslutning. Brugere kan hurtigere downloade videoer, billeder og musik. Adgang til e-mail, afspilning af netværksspil og udførelse af finansielle transaktioner er alle opgaver, der kan gennemføres hurtigt med 3G-teknologi.

Globale initiativer

3G bruges til at yde værdifulde tjenester, der forbedrer sundhedspleje, uddannelse og mere for mennesker på forskellige globale steder. 3G internetadgang kan give læringsmuligheder i klasseværelser over hele kloden. Kina, Indonesien, Guatemala, Vietnam og USA bruger i øjeblikket 3G til at forbedre elevernes uddannelsesmæssige erfaring. Peru og Thailand bruger 3G-teknologi til at give bedre adgang til sundhedspleje gennem øget patientlækerkommunikation. Indien bruger 3G-teknologi til at give fiskere adgang til realtidsvejr, der kan redde liv.