Sådan forbinder du en Linksys-router på WiFi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd kabel / bredbåndsmodemet midlertidigt fra stikkontakten eller overspændingsbeskyttelsen, hvor den befinder sig.

2.

Tilslut dit Ethernet-kabel på bagsiden af ​​Linksys trådløse router. Ethernet-kablet går ind i den store Ethernet-port, som afhængigt af din nøjagtige model af Linksys-router skal markeres som 'WLAN', 'WAN' eller 'Internet' -porten.

3.

Slut den modsatte, frie ende af Ethernet-kablet til bagsiden af ​​bredbåndsmodemet. Der vil være en anden Ethernet-port her for at imødekomme dette.

4.

Slut kablet (bredbånds) modemet tilbage i stikkontakten eller overspændingsbeskytteren. Dette vil starte modemet op igen. Giv det lidt tid til at udføre denne procedure og opdage dens nye indstillinger.

5.

Find de trådløse netværksopsætningsoplysninger for din Linksys-router. Disse oplysninger findes på siderne i manualen, der blev leveret sammen med din Linksys trådløse router og skal give både en webadresse, som du kan navigere til ved hjælp af din internetbrowser samt en standardadgangskode. Indtast denne webadresse i din browser og indtast standardadgangskoden, når du bliver bedt om det. Dette giver dig mulighed for at oprette dine trådløse netværksindstillinger.

6.

Vælg et SSID (et navn til dit trådløse netværk). Hvis du vælger at kryptere dit netværk for sikkerhed og for at gemme uønskede brugere, skal du vælge en datakrypteringstype af enten WEP eller WPA. WEP understøttes af alle ældre routere, men WPA er blevet en bredt understøttet krypteringsmetode siden WEP, og det er teknisk overlegen i design. Vælg en adgangskode til at forbinde med din konto.

7.

Klik på 'Anvend' for at gemme alle indstillingerne for dit nye Linksys router-aktiverede trådløse netværk. Din Linksys trådløse router er med succes blevet tilsluttet og konfigureret.

Wi-Fi-forbindelser giver fantastisk brugervenlighed til computere i din husstand. Disse forbindelser kræver en trådløs router, der arbejder sammen med et bredbånds modem for at kunne fungere, men Linksys routere er et populært og kvalitetsmæssigt trådløst router valg til at opfylde dine Wi-Fi-netværksbehov, men lidt opsætning via Ethernet-kablet og routerens krypteringsindstillinger kræves forud for brug af dit trådløse netværk. Der kræves ingen speciel computer eller netværkskendskab til denne procedure.