Sådan opretter du forbindelse til internettet ved hjælp af Bluetooth Pan Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Par din computer og telefon. Sørg for, at telefonen, der er vært for PAN og din computer, er parret via Bluetooth, ellers har du svært ved at oprette forbindelse til PAN-tjenesten. Slå Bluetooth til ved at klikke på menuen 'Indstillinger' på din telefon.

2.

Højreklik på Bluetooth-ikonet i din proceslinje og vælg 'Tilføj en enhed.' Vælg din telefon, når den vises på skærmen, og klik på 'Næste'. Indtast eventuelt et PIN-kode for at synkronisere din telefon og computer. Når PIN-nummeret er matchet på begge enheder, er de parret.

3.

Start internetdelingen. Start internetdelingsprogrammet på telefonen og vælg Bluetooth som forbindelsesmedium. Klik på softkey'en 'Connect' på din telefon for at starte internetdelingen.

4.

Tilføj din PAN-netværksforbindelse. Du kan forbinde flere computere eller andre Bluetooth-aktiverede enheder til PAN. For hver enhed skal du klikke på knappen 'Start' og derefter på 'Kontrolpanel'. Vælg 'Netværk og Internet', og vælg derefter 'Netværk og delingscenter' for at åbne en liste over tilgængelige netværksforbindelser. Vælg derefter 'Personal Area Network' og vælg 'Bluetooth Network Connection.'

5.

Se Bluetooth-aktiverede enheder. I dialogboksen Bluetooth-netværkstilslutning skal du vælge 'Vis Bluetooth-netværksenheder' for at se en liste over alle PAN-serviceforbindelser inden for rækkevidde.

6.

Vælg din forbindelse. Vælg din telefon, når den vises på listen over netværksenheder. Du kan muligvis dobbeltklikke på enhedsnavnet eller klikke på 'Næste' for at afslutte forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Når du deler internetforbindelsen fra en mobiltelefon til en computer via PAN-tjeneste, være opmærksom på din dataforbrug. Selv de ubegrænsede tethering-planer, der tilbydes af mobiloperatører, indebærer en grænse på 5 GB data om måneden. Kontakt din mobiloperatør for specifikationer.
  • Oprettelse af forbindelse til internettet via et personlig Bluetooth-netværk (PAN) er en nem måde at dele internetforbindelsen fra en mobiltelefon til en anden Bluetooth-aktiveret enhed uden at bruge et USB-kabel. Bluetooth PAN-serviceforbindelser fungerer på samme måde som et Wi-Fi-hotspot til internetadgang, medmindre midlerne til transmission af den delte internetforbindelse er Bluetooth. Så længe din telefon har mulighed for at dele sin internetforbindelse via Bluetooth, og din computer har en Bluetooth-radio til at modtage signalet, er det nemt at sætte delingsforbindelsen sammen via Bluetooth PAN-tjenesten.