Ulemperne ved VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er flere grunde til, at virksomhederne skifter til VoIP (Voice over Internet Protocol). En årsag er, at VoIP er billigere end traditionelle telefontjenester. En anden grund er, at virksomheder ikke behøver at bruge mange penge på at installere nye telefonstik og linjer. I stedet kan de købe VoIP-telefoner og forbinde dem til computeren. Ligesom traditionelle telefonplaner leveres VoIP-planer med call-forwarding, call-waiting og teleconferencing funktioner. Der er dog nogle ulemper ved at bruge VoIP-teknologi.

Strømudfald

En stor ulempe ved at bruge VoIP er, at hvis din strøm går ud, kan du ikke bruge til din internet-telefon. Din højhastigheds internetforbindelse kan stadig fungere, da teleselskabet ejer DSL- eller kabeludbyderen, ejer kabelledningen. Det udstyr, der kører tjenesten, vil dog ikke fungere. Disse omfatter kabel- eller DSL-modemer, routere eller switche.

Nødopkald

En anden advarsel med VoIP er, at din lokale 911-tjeneste ikke kan spore dit opkald, hvis du har en nødsituation. Når du foretager et telefonopkald med traditionel telefonteknologi, bliver den sendt til nærmeste opkaldscenter, og nødoperatøren kan se din placering, fordi den vises på skærmen. Men med VoIP-teknologi bliver der foretaget opkald på internettet. Nødoperatører har ingen anelse om oprindelsen af ​​dit opkald.

Lydkvalitet

Lydkvalitet kan være et stort problem med VoIP. Dette skyldes, at taledata kan forvrides, da det rejser over internettet. Efter at den har sin oprindelse, bevæger taledata i pakker, og den skal komprimeres, transmitteres og derefter komprimeres og transporteres til destinationen. Disse ændringer finder sted i små mængder tid. Som følge heraf kan der opstå problemer, herunder tabte opkald, hvis pakkerne ikke gør det i tide. Andre problemer, der stammer fra VoIP, er ekko, hvor opkaldere hører sig selv og overtalte, hvor hvem der ringer op igen, før de kan høre den anden person reagere.

Pålidelighed

VoIP kan til tider være upålitelig. Dette skyldes, at data kan gå tabt. Faktorer der påvirker dette inkluderer forbindelsens hastighed og afstanden. Visse netværk har meget trafik, hvilket vil resultere i dråber. Forsinkelser opstår i traditionelle telefontjenester, men disse opkald opererer med en forsinkelse på mindre end 10 millisekunder. Men med VoIP kan telefonsamtaler operere med en forsinkelse på op til 400 millisekunder. Opkaldere er normalt i stand til at tolerere dette problem, hvis opkald foretages via gratis tjenester, og de er individuelle og personlige.