Fordele ved TCP / IP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  TCP / IP er en række kommunikationsprotokoller udviklet i 1970'erne af Forsvarsforskningsprojektets agentur (DARPA) fra US Department of Defense. Det blev udviklet på DARPAs netværk kaldet ARPANET og videreudviklet til at blive brugt til kommunikation på internettet. I dag bruger alle computere, der forbinder til internettet eller internetlignende private bredområder, i det væsentlige denne protokol.

Standardisering < / h2> Selvom computere er i stand til at udveksle data med hinanden ved hjælp af flere dataoverførselsmetoder, kræver kommunikation ved sin meget definition, at de overførte oplysninger skal forstås i modtageren. En kommunikationsprotokol er som et sprog, der gør det muligt for computere at kommunikere med TCP / IP standardiserer denne kommunikationsproces ved at tilbyde en universel protokol til alle computere via internettet til brug i deres kommunikation med hinanden.

Interoperabilitet

Ligesom i menneskelig kommunikation kan computere bruge flere forskellige sprog til at kommunikere med hinanden. Nogle protokoller kan være mere egnede til brug i cert i private netværk end TCP / IP. Imidlertid muliggør TCP / IP endda sådanne netværk at være forbundet til internettet. Desuden lader computere og enheder med forskellige hardwarearkitekturer og kører forskellige operativsystemer kommunikere med hinanden. Det betyder, at en computer, der kører Windows, kan oprette forbindelse til en webserver, der kører Linux, for at gennemse webstedet der er vært der. Det svarer meget til brugen af ​​engelsk som et internationalt sprog i dag.

Adressering

TCP / IP tildeler hver computer på netværket en unik adresse kaldet dens IP-adresse. Således er hver computer på netværket unikt identificerbar, og oplysninger kan sendes til den ved blot at adressere sin IP-adresse. Den nuværende implementering af IP-adressering kaldes IPv4, mens en nyere implementering, der understøtter et meget større antal unikke adresser, der hedder IPv6, udvikles til at erstatte IPv4.

Forbindelse

Kommunikation med TCP / IP starter med en forbindelse etableret mellem de to computere. Dette opnås systematisk, kaldet trevejs TCP-håndtryk. Den computer, der initierer kommunikationen, sender en forbindelsesforespørgselspakke til den anden computer. Hvis computeren er den med den korrekte IP-adresse, sender den en pakke tilbage. Hvis den første computer modtager den pakke, sender den en anden til den anden computer, hvis modtagelse af den sidstnævnte etablerer en forbindelse. Oplysningerne udveksles derefter ved hjælp af denne etablerede forbindelse, hvilket reducerer risikoen for, at dataene bliver kompromitteret.